Kdo jsme

Charita Přerov vznikla 3. února 1992 z iniciativy Přerovské farnosti a působí v přerovském děkanátu mimo Kojetínska. Je zřízena olomouckým arcibiskupem Mons. Janem Graubnerem.Charita Přerov má vlastní právní subjektivitu podle zákona 3/2002 Sb., o církvích a náboženských společnostech. OCHP je registrována u Ministerstva kultury ČR ze dne 30. 10. 1996 jako evidovaná právnická osoba. Působí v oblasti zdravotní, sociální a humanitární. Má své vize a hodnoty.pdf. OCHP se řadí k samostatným složkám Arcidiecézní charity Olomouc, která patří k Charitě Česká republika. Ta je od roku 1995 členem celosvětové organizace Caritas Internationalis.

Poslání

Charita jako milosrdná láska je naplňováním Kristovy výzvy vyhledávat potřebné a pomáhat bližním v nouzi. Pojem caritas je chápán jako projev milosrdné lásky k bližnímu.

Charita usiluje o zachování lidské důstojnosti v duchu křesťanské lásky bez ohledu na věk, pohlaví, vzdělání, vyznání či barvu pleti.

Střediska OCHP

Kontaktní údaje