Svíčku či mýdlo? Anebo raději obojí?
20. listopadu 2023 Charita Přerov

Svíčku či mýdlo? Anebo raději obojí?

První listopadové středeční dopoledne se u nás, v Rodinném klubu Maria, neslo v duchu tvoření. Společně s dětmi a maminkami jsme vyráběli voňavé svíčky a mýdla.

Naučili jsme se, co všechno k jejich výrobě potřebujeme, jaký je postup při samotném tvoření a na co si dát pozor, aby se vše povedlo, jak má. Každý z nás projevil svou kreativitu a osobitý vkus, každý výrobek byl totiž jedinečný, ať už šlo o barvu, vůni či dokonce jejich kombinaci nebo zdobení. Všechny svíčky byly originální a při pohledu na ně se v očích maminek i dětí zrcadlila opravdová pýcha a spokojenost.
Přemýšleli jsme, co s nimi uděláme. Někteří si je chtěli schovat na Vánoce a obdarovat jimi blízké, ale další by si chtěli svíčky zapálit co nejdříve (i když ještě nebyly ztuhlé), aby si udělali radost. A obojí je správné. Blíží se Vánoce, o kterých se říká, že jsou časem klidu a míru. A jaká je skutečnost? Než se svátků dočkáme, čeká na nás mnohdy doslova kolotoč povinností spojených s nakupováním dárků, úklidem a pečením, dokončováním úkolů v práci a o vánočním klidu si můžeme nechat zdát.

Takže nakupujte dárky, myslete na druhé, ale nezapomínejte na sebe. Užijte si nadcházející adventní čas, předvánoční atmosféru a nezapomeňte odpočívat. A třeba si jen tak zapalte svíčku. Pro radost. Pro sebe ... V RKM nám jedna vlastnoručně vyrobená právě hoří...a "voní Vánoci".

IMG_20231115_100840 IMG_20231115_100747 IMG_20231115_105521
IMG_20231115_113609 IMG_20231115_145640 received_887370383039954