Postní almužna - pomáhejte půstem
5. února 2024 Charita Přerov

Postní almužna - pomáhejte půstem

Pomalu, ale jistě se blíží období půstu. Popeleční středou, která letos připadá na 14. února začíná postní doba. Doba, kdy se lidé přiblíží Bohu, sobě i bližním... a mohou si odříkat pro druhé. Alkohol, kávu, sladkosti – to co není nezbytně nutné.

Milí přátelé,

opět společně vstupujeme do postní doby. Ta má sloužit k tomu, abychom si více uvědomili duchovní podstatu vlastní existence na tomto světě a také k tomu, abychom se zamysleli nad hodnotami, na kterých skutečně záleží. Půst není o hladovění, sebezáporu není o sebe-trýznění, v modlitbě nemáme zažívat strach a smutek. Ale je správné zamyslet se nad tím, jak se máme dobře a jestli mají stejné možnosti lidé kolem nás.

A to je také nosná myšlenka Postní almužny:
odepřít si něco příjemného, co nutně k životu nepotřebujme nebo nějaké peníze ušetřit jen tím,
že budeme odpovědní a střídmí.

Je jistě mnoho lidí, kteří potřebují pomoc.

Kdo to je v mém okolí? Rozhlédněte se!

Pomoci v těžké životní situaci může i Postní almužna. Získané peníze zpravidla využíváme na přímou pomoc lidem, kteří jsou v nouzi.

I vy můžete ovlivnit, ke komu se dostanou. Vložte, prosím, do kasičky adresu či kontakt na osobu, které byste chtěli z výtěžku Postní almužny pomoci, budete tak mít přímý podíl na zlepšení situace lidí ve svém okolí.

Děkujeme. Ať Vám Pán žehná.

Alena Pizúrová, ředitelka Charity Přerov 

Postní almužna bude zahájena na Popeleční středu, 14. února 2024, a potrvá až do konce postu, tj. do Bílé soboty
30. března. Stačí si vyzvednout postní pokladničky, které pro Vás budou připraveny na Popeleční středu v kostelích přerovského děkanátu.

Více o postní almužně zde: https://www.prerov.charita.cz/pomahejte-s.../postni-almuzna/

Mgr. Alena Pizúrová

ředitel
Tel.: 605 441 670 E-mail: WerxRWfagnEy.Z4WHiEo8~l4YanBZd54Ys