Letošní Tříkrálová sbírka byla velmi štědrá. Lidé darovali koledníkům více než milion a půl korun.
23. ledna 2024 Charita Přerov

Letošní Tříkrálová sbírka byla velmi štědrá. Lidé darovali koledníkům více než milion a půl korun.

Lednová Tříkrálová sbírka probíhala v celkem v padesáti dvou obcích na Přerovsku, v Přerově a jeho místních částech a také v Kojetíně. Celkem se do akce zapojilo na 700 dobrovolníků, z toho 510 v obcích, 30 v Kojetíně a 160 v Přerově a jeho místních částech. Lidé darovali koledníkům 1.605.884 korun, což je téměř o dvě stě tisíc korun více než minulý rok.

Přerované koledníkům letos darovali o 65 tisíc korun více než v minulém roce. Celkem  do kasiček přispěli částkou 345 tisíc 664 korun. Z obcí se nejvíce vybralo v Troubkách, a to 118 tisíc 455 korun. Na druhém místě je obec Horní Moštěnice, kde lidé do kasiček věnovali  69 tisíci 535 korunami, třetí příčku letos zaujala obec Tovačov s 59 tisíci 768 korunami.

Koledování  probíhalo od pátku 5. do neděle 7. ledna. Samotné koledě předcházela několika měsíční příprava a nábor koledníků již od listopadu minulého roku. Mezi pomáhající organizace, které se letos v Přerově do koledy zapojily, patří Gymnázium Jakuba Škody, Církevní mateřská škola v Přerově, Základní škola J. A. Komenského Předmostí, farnosti, magistrát města Přerova a letos poprvé také skauti.

Celkem bylo zapečetěno 242 kasiček, z toho pro Přerov a místní části 62. Poděkování za letošní úspěch patří zejména obětavé účastí padesáti malých i velkých přerovských koledníků, kteří vyšli do ulic v nepříznivém počasí, které v neděli 7. ledna panovalo. 

Část výtěžku Tříkrálové sbírky využije Charita Přerov na přímou pomoc lidem, kteří se ocitli v nouzi. Peníze ale půjdou i na nákup kompenzačních pomůcek a vybavení Azylového domu pro muže a ženy v Přerově.

Děkujeme všem, kteří do sbírky přispěli a také všem dobrovolníkům, kteří se do akce zapojili!

Výsledky Tříkrálové sbírky zde: Výsledky TKS 2024

Ing. Romana Nitková

PR, marketing
Tel.: 605 073 218 E-mail: ~hzk4Z2f4mxy.Z4WHiEo8~l4YanBZd54Ys