V Azylovém domě pro matky s dětmi v Kojetíně naděloval Ježíšek
4. ledna 2023 Charita Přerov

V Azylovém domě pro matky s dětmi v Kojetíně naděloval Ježíšek

Na Štědrý den se těšily především děti. Koledy a vánoční písně zněly svátečně vyzdobeným domem již od rána a maminky byly po celý den v pilné práci – obalovaly maso, připravovaly polévku a salát a některé se rozhodly upéct vánočky. Díky tomu to již od rána všude kolem nádherně vonělo.        

Po obědě se uživatelky věnovaly tradičním vánočním zvykům, a to rozkrajování jablek a pouštění lodiček ze skořápek ořechů. Letos všem přálo štěstí. Rozkrojená jablíčka naznačila, že budou všichni zdraví a šťastní a nikoho nepotká nemoc či dokonce smrt. Při pouštění lodiček ze skořápek zase všichni napjatě čekali, zda se rodina rozdělí nebo zůstane spolu.
Později odpoledne se zejména děti konečně dočkaly rozdávání dárků pod vánočním stromkem. Všechny děti dostaly dárky, o které si psaly Ježíškovi a maminky byly obdarované dárkovou poukázkou do drogerie a čokoládou, neboť jsou to právě ony, které se o rodinu starají po celý rok a nesmí se na ně zapomínat.
Na celý Štědrý den budou maminky i děti určitě vzpomínat. Na jeho bezproblémovém průběhu se podílel celý kolektiv pracovníků azylového domu, za což jim patří velké poděkování. Největší odměnou jim jsou ale šťastné úsměvy dětí a spokojenost maminek v jejich nelehké životní situaci, kterou se jim pracovníci snaží pomoci lépe zvládat.
 
Může jít o obrázek 3 lidem , cake a indoor Může jít o obrázek 2 lidem , dítěti , stojícím lidem , vánočnímu stromu a indoor
 
 
 
 
 
 

Ing. Romana Nitková

PR, marketing
Tel.: 605 073 218 E-mail: ~hzk4Z2f4mxy.Z4WHiEo8~l4YanBZd54Ys