Tři králové letos do ulic nevyjdou. Střádat se bude do kasiček, dvě jsou i na Magistrátu
6. ledna 2021 Charita Přerov

Tři králové letos do ulic nevyjdou. Střádat se bude do kasiček, dvě jsou i na Magistrátu

Novou podobu Tříkrálové sbírky si vyžádala současná situace. Z důvodu vládních opatření se nemohou v ulicích pohybovat skupinky koledníků, kteří vždy přinášeli radostnou zvěst a prosili o finanční příspěvek na charitní dílo. Proto jsou od 6. ledna na šesti místech Přerova instalovány kasičky, do nichž mohou zájemci střádat peníze. Dvě z nich mají od dnešního rána své místo i v budovách magistrátu na adresách Smetanova 7 a Bratrská 34. 

„Dříve nás koledníci navštěvovali v kancelářích a mnozí kolegové rádi přispěli na dobrou věc. Letos ale koledníci přijít nemohou, proto jsme se rozhodli pomoci Charitě alespoň touto cestou,“ řekl tajemník přerovského magistrátu Petr Mlčoch. Další kasičky jsou v kostele svatého Vavřince, v sídle Charity na Šířavě a obchodě Bez obalu v Čechově ulici. Vhazovat do nich peníze mohou lidé do 24. ledna, kdy sbírka končí.

Tři králové letos popřáli Přerovanům i on-line – v neděli 3. ledna se uskutečnil benefiční koncert, přenášený místní televizí. „Cílem bylo předat lidem Boží požehnání, které je důležitou součástí tříkrálového koledování - a také naději v lepší čas, kterou všichni vkládáme do nového roku a která z křesťanské víry pramení v síle narozeného dítěte,“ konstatuje ředitelka přerovské Charity Alena Pizúrová. Přispívat do online kasičky mohou zájemci i přes stránky www.trikralovasbirka.cz, kde je nutné zadat PSČ Přerova 750 02 – chtějí-li, aby byl příspěvek připsán Charitě Přerov.

magistratFoto: Kasička je od středy 6. ledna i ve dvou budovách magistrátu.  Na snímku ředitelka Charity Přerov Alena Pizúrová a tajemník magistrátu Petr Mlčoch.