Charita pořídila čtyři nové vozy pro charitní pečovatelskou a odlehčovací službu
31. ledna 2023 Charita Přerov

Ve třetím lednovém týdnu byly slavnostně předány  nové osobní vozy pracovníkům přerovské Charity. Sloužit budou především při zajišťování charitní pečovatelské a odlehčovací služby.

Celkem čtyři nové vozy Toyota typ Yaris Comfort se přerovské charitě  podařilo zakoupit díky dotaci Ministerstva pro místní rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Náklady na jejich zakoupení přesáhly 2miliony a 300 tisíc korun, 95 procent uznatelných nákladů pokryly dotace.

„Charita Přerov poskytuje většinu sociálních služeb terénní formou, tzn. v domácím prostředí svých uživatelů, a to převážně v obcích na Přerovsku a Kojetínsku. Služební vozy jsou tak pro naše pracovníky naprostou nezbytností,“ vysvětluje její ředitelka Alena Pizúrová.

Dva nové vozy, určené pro Charitní pečovatelskou službu, nahradí auta, která jsou už v nevyhovujícím technickém stavu. Další dva vozy pak budou využívat pracovníci Odlehčovací služby. Zajíždět s nimi budou nejen ke klientům v Přerově a jeho okolí,  ale i na Kojetínsko, kde odlehčovací služby přerovská charita zajišťuje od ledna loňského roku.

Nové pětimístné vozy mají bílou barvu a jde o tzv. hybridní modely. „Splnili jsme tak emisní limity určené poskytovatelem dotace. V nových vozech naši sociální pracovníci  budou jezdit nejen bezpečně ale i ekologicky. Jsem velmi ráda, že se nám podařilo získat dotace na jejich nákup. Významně pomůžou v obnově našeho vozového parku,“  doplnila.

Pracovníci Charity Přerov aktuálně využívají 23 aut, pořízených průběžně z různých zdrojů. Nejstarší vozy mají 15 let. Ročně najezdí okolo 400 tisíc kilometrů.

Slavnostní předání nových vozů proběhlo ve čtvrtek 19. ledna v 11 hodin v sídle charity v ulici Šířava. Jejich používání požehnal děkan přerovské farnosti P. Josef Rosenberg.

IMG_20230119_104551

Ing. Romana Nitková