Vánoční sbírka podpoří Odlehčovací službu - Děkujeme
28. listopadu 2022 Charita Přerov

Vánoční sbírka podpoří Odlehčovací službu - Děkujeme

Do kasičky pod přerovským vánočním stromem se od první adventní neděle střádá pro Charitu Přerov. Peníze budou využity pro  Odlehčovací službu, která nabízí pomoc seniorům a osobám s chronickým či tělesným postižením, o něž se v domácím prostředí stará pečující osoba.

Ze získaných prostředků budou pořízeny mobilní koupací vany, které lze použít při provádění hygieny i na běžném lůžku, a to bez nutnosti přemísťování seniora. Pokud budou návštěvníci vánočních trhů štědří, rádi bychom z výtěžku zakoupili i pomůcky pro podporu jemné motoriky, relaxační pomůcky a aktivizační hry pro seniory.

Trendem plánu rozvoje sociálních služeb na Přerovsku pro roky 2022 až 2024 je podpora terénních sociálních služeb pro seniory. Prioritou Magistrátu města Přerova je, aby senioři mohli žít co nejdéle ve svém přirozeném prostředí, proto se zástupci města rozhodli  podpořit sbírku pro naši organizaci.

Sbírka pod vánočním stromem se ve městě koná vždy od začátku adventu až do Tří králů už 24 let. Přerované bývají o Vánocích přející a v kasičce to obvykle „cinká“. „Loňská sbírka byla určena organizaci Strom života, která se stará o umírající, a díky vybrané částce ve výši 30 tisíc 396 korun bylo možno pořídit dýchací přístroj. Předloni se vybralo 26 tisíc 982 korun pro sdružení Alfa Handicap a z výnosu byly pořízeny dvě repasované elektrické polohovací postele. Pokladnička je umístěna na náměstí TGM od počátku adventu, kdy se slavnostně rozsvítil přerovský vánoční strom a centrum města na pět týdnů ožívá slavnostní atmosférou.

Ing. Romana Nitková

PR, marketing
Tel.: 605 073 218 E-mail: ~hzk4Z2f4mxy.Z4WHiEo8~l4YanBZd54Ys