V rámci Tříkrálové sbírky děkujeme za projevenou solidaritu
2. února 2021 Charita Přerov

V rámci Tříkrálové sbírky děkujeme za projevenou solidaritu

Poprvé v historii Tříkrálové sbírky se nekoledovalo klasicky. Přesto, že doba v tomto ohledu je nelehká, v rámci Tříkrálové sbírky se částka vyšplhala na Přerovsku okolo 500 000 Kč. Velké poděkování patří všem, kteří podporují Charitu Přerov. Stejně velká část poděkování je mířena ke všem, kteří poskytli zázemí pro umístění kasičky, do které mohli dárci přispívat. Především pak obchůdku Bez obalu a Českobratrské církvi evangelické v Přerově.

„Štědrostí dárců jsem příjemně překvapená. Tak skvělý výsledek jsme za situace, kdy byly kvůli pandemii kasičky umístěné na několika místech ve městě, ani nečekali,“ řekla koordinátorka Tříkrálové sbírky Emílie Šmídová z Charity Přerov.

Celkově se letos zúčastnilo 37 obcí, 4 obce měly výtěžek vyšší než vloni, a to i přesto, že se sami občané museli dostavit na místo, kde byla kasička na obci uložena.

„Zapečetěné kasičky byly k dispozici v přerovských kostelích, sídle magistrátu a charity nebo prodejně pivovaru. Obchod Bez obalu v Čechově ulici se dokonce sám nabídl, že k nim můžeme kasičku umístit. Kreativita lidí byla v tomto roce velká,“ dodává.

Zájemci mohou i nadále přispívat prostřednictvím on-line kasičky do 30. 04. 2021. „Pokud budete mít čas a chuť přispět, můžete tak nadále učinit. Při vyplňování je potřeba zadat poštovní směrovací číslo Přerova 750 02, aby byl příspěvek připsán na Charitu Přerov,“ upřesňuje koordinátorka.

Finanční prostředky se sbírky budou putovat na dva stálé projekty - přímou pomoc lidem v nouzi, což se týká rodin, které se ocitnou v těžké životní situaci. A na kompenzační pomůcky - chodítka, vozíky nebo polohovací postele.

Ing. Romana Nitková

PR, marketing
Tel.: 605 073 218 E-mail: ~hzk4Z2f4mxy.Z4WHiEo8~l4YanBZd54Ys