Darujte noc v teple. Darujte E-nocsezenku.
13. února 2021 Charita Přerov

Darujte noc v teple. Darujte E-nocsezenku.

Nízkoprahové denní centrum Lorenc  za podpory Magistrátu města Přerova pro občany bez stálého přístřeší provozuje v mrazivém počasí noční sedárnu. V současné době v Přerově není k dispozici noclehárna. Sedárna nízkoprahového centra je alespoň částečnou kompenzaci, která je nově doplněná možnost zakoupení a darování E-nocsezenky.  

„Spolupráce s městem Přerovem si velmi vážíme. Mrazivé noci se však neohlíží na stanovené finanční prostředky ve smlouvě. Naše společné síly pokryjí jen část chodu noční sedárny. Proto, abychom mohli navýšit počty nocí, kdy bude sedárna otevřená, je tu E-nocsezenka, kterou si můžete zakoupit, a kterou věnujete část vlastního tepla.“ Uvádí vedoucí nízkoprahového denního centra Lorenc Adéla Trumberová.

 

Charita Přerov ve spolupráci s Nízkoprahovým denním centrem Lorenc pro několik klientů navštěvujících službu dohodla možnost pobytu v azylových domech. Někteří využili zimního iglú. Ostatní jsou odkázáni v nehostinných zimních nocích na možnosti sedárny. Podle vedoucí Adély Trumberové zatím nemají hlášeno žádné umrznutí. „Zatím nemáme informace o tom, že by někdo venku umrznul. S mrazivým počasím jsou však spojeny i jiné zdravotní potíže. Naši klienti se potýkají se zdravotními komplikacemi a nehostinné počasí je pro ně některé z nich rizikové.“

Noční sedárna se dle smlouvy s městem Přerovem pro občany bez přístřeší otevírá v případě, kdy teplota klesá pod -3°C a je předpoklad, že půjde stále do mínusových hodnot. „Jsou také dny, kdy se teplota pohybuje okolo 0 °C a prší, sněží či jsou špatné povětrnostní podmínky a pocitově je venku v noci velmi nepříjemně. Právě pro tyto dny je tu E-nocsezenka,“dodává.

Ti, kteří by chtěli noční sedárnu podpořit prostřednictvím E-nocsezenky, mohou tak učinit libovolnou finanční částkou zaslanou na účet Charity Přerov 34536831/0100 s variabilním symbolem 1291. Podrobné informace jsou uvedeny na webových stránkách Charity Přerov: https://www.prerov.charita.cz/e-noclezenka/

„Díky E-noccezence můžeme sedárnu pro klienty otevřít nad rámec a poskytnout jim teplé zázemí a stravu. Každému, kdo prostřednictvím e-nocsezence daruje kus vlastního tepla, děkujeme.“ Shrnuje Adéla Trumberová.

Ing. Romana Nitková

PR, marketing
Tel.: 605 073 218 E-mail: ~hzk4Z2f4mxy.Z4WHiEo8~l4YanBZd54Ys