Charita Přerov Objektivem Jindřicha Štreita bude v dubnu k vidění v prostorách Senátu ČR
10. března 2023 Charita Přerov

Charita Přerov Objektivem Jindřicha Štreita bude v dubnu k vidění v prostorách Senátu ČR

Série 20 velkoformátových fotografií, které budou v prostorách Senátu Parlamentu ČR vystaveny od 11. do 24. dubna, byla poprvé představena  veřejnosti minulý rok u příležitosti oslav 100 let Charity Přerov.

Světoznámý fotograf a mistr dokumentární fotografie  Jindřich Štreit na svých fotografiích zachytil každodenní život charitních pracovníků i prostředí, ve kterém Charita působí.

„Profesor Štreit měl možnost se zaměstnanci Charity prožít pár dnů a zachytit tak nejen jejich práci, ale i životní osudy našich klientů. 20 vybraných fotografií si návštěvníci budou moci prohlédnout na připravované výstavě v Senátu,“ sdělila ředitelka Charity Přerov Alena Pizúrová.

„Sté výročí od založení jsme chtěli oslavit nezvykle. Ukázat naši práci v jiném světle a zachytit ji tak, jak ji vidí ostatní. A když děkan Římskokatolické farnosti Přerov Josef Rosenberg přišel s nápadem zachytit charitní práci na fotografiích, k realizaci chyběl už jen krůček. Jindřich Štreit je známý i svou prací pro dobročinné účely, a tak bez okolků naši nabídku přijal,“ doplnila.

Vernisáž výstavy, Charita Přerov Objektivem Jindřicha Štreita, se uskuteční v úterý 11. dubna v 17 hodin v Předsálí Jednacího sálu Senátu Parlamentu České Republiky – vstup přes recepci A z Valdštejnské ulice.

Charita výstava obrazů Senát plakát pro e-mail

Ing. Romana Nitková

PR, marketing
Tel.: 605 073 218 E-mail: ~hzk4Z2f4mxy.Z4WHiEo8~l4YanBZd54Ys