Charita Přerov má novou vrchní sestru
19. ledna 2021 Charita Přerov

Charita Přerov má novou vrchní sestru

Charita Přerov má novou vrchní sestru. Stala se ji dlouholetá pracovnice Charity Přerov, zdravotní sestra Domácí zdravotní a hospicová péče, Miroslava Ševčíková.

Od kdy jste vrchní sestra na Charitě Přerov? 
Vrchní sestrou jsem se stala 1. 1. 2021. Takže to je takový krásný start do nového roku 2021.

Jaké změny jsou s tím spojeny?
Přibylo mi více administrativní práce, zodpovědnosti, plánování práce pro sestřičky.  Největší novinkou je spolupráce s pojišťovnami. Věřím, že se do toho brzy dostanu. Velkou pomocí mi je skvělá bývalá vrchní sestra Lenka Sekalová, která zůstala nadále se sníženým pracovním úvazkem na Charitě Přerov. Zároveň jsem jí předala kompenzační pomůcky, o které jsem se do konce prosince starala já. Nyní je bude mít Lenka.

 Proč ses rozhodla být zdravotní sestra?
V době, kdy jsem končila základní školu, jsem neměla absolutně představu, co bude dál, kterým směrem se dát. Nechtěla jsem dojíždět mimo Přerov. Zvažovala jsem pedagogickou školu, ale v té době byl v přijímacích zkouškách šplh na tyči. To mě odradilo. Pak jsem zjistila, že se bude otvírat zdravotní škola v Přerově a bylo jasno. Asi to byl osud, práce zdravotní sestry mě naplňuje, i když je velmi náročná, hlavně psychicky v poslední době.

„Bývalé vrchní sestře patří obrovské poděkování celé Charity Přerov za její odvedenou službu a přejeme jí jen to nejlepší. Nové zdravotní sestře Mirce přejeme hodně zdaru. Ať Vás práce baví jako doposud.“ Pracovníci Charity Přerov.

Ing. Romana Nitková

PR, marketing
Tel.: 605 073 218 E-mail: ~hzk4Z2f4mxy.Z4WHiEo8~l4YanBZd54Ys