Mikulášská akce v RKC

I v letošním roce byl připraven program pro rodiny s dětmi v rámci akce Mikulášská 2018. Uživatelé byli o Mikulášské informováni v rámci terénní činnosti prostřednictvím letáčků a také ústně. Akce pro rodiče a jejich děti se konala od 9:00 hodin do 10:00 hodin v prostorách centra. Zúčastnilo se jej celkem 13 uživatelských rodin.

Na děti a jejich rodiče zde čekal připravený program, kdy si společně mohli vyrobit vánoční svícen. Maminky byly s prací svou i dětí velice spokojeny a svícny s omalovánkami si odnesly domů. Všechny potřebné věci na výrobu svícnů byly zdarma. Cílem akce bylo popovídání si o tradicích, které se k svátku adventu a Mikuláši váží. Dalším cílem akce byla podpora spolupráce rodičů a dětí, při společné aktivitě

Následně se účastníci přesunuli do tělocvičny, kam za nimi dorazili Mikuláš, čerti a anděl. Pro ty, kteří se nemohli dostavit do centra, byla připravena možnost návštěvy touto trojicí i v domácnosti. Tato akce tedy přispěla ke zvýšení povědomí o zařízení v lokalitě a k seznámení obyvatel lokality s prostory a s činností zařízení. Cílem akce bylo též připomenout důležitost svatého Mikuláše, poukázat na skromnost a na pokoru, které by všichni měli po vzoru Mikuláše mít.

V Přerově dne 5. 12. 2018                                                                      Zdeňka Zlámalová, DiS

Volejte: 777 729 521, 777 729 522