Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Tříkrálová sbírka v Přerově

V pátek 4.1.2019 a v neděli 6.1.2019 vyjdou opět do ulic Přerova tříkráloví koledníci.

Senioři a děti poznávali adventní a vánoční tradice

V rámci projektu Postavíme most se v pondělí 10.12.2018 dopoledne uskutečnila přednáška o adventních a vánočních zvycích pro seniory a děti na centru SONUS.

Mikulášská akce v RKC

I v letošním roce byl připraven program pro rodiny s dětmi v rámci akce Mikulášská 2018. Uživatelé byli o Mikulášské informováni v rámci terénní činnosti prostřednictvím letáčků a také ústně. Akce pro rodiče a jejich děti se konala od 9:00 hodin do 10:00 hodin v prostorách centra. Zúčastnilo se jej celkem 13 uživatelských rodin.

Vánoční balíčky pro ukrajinské děti si poslechnete v rozhlasové reportáži

Všech víc jak 400 ukrajinských dětí z rodin v nouzi ze seznamu Arcidiecézní charity Olomouc již mají jistý Vánoční balíček. Díky lidem dobré vůle z nejrůznějších koutů České republiky. Proč chtějí udělat radost chudým dětem a koho například obdarovali? To se dozvíte v reportáži Moniky Tomáškové a Českého rozhlasu Olomouc.

Charita již potřetí na Národní potravinové sbírce

V sobotu 10. 11. se v "malém" Tescu zapojila Oblastní charita Přerov do Národní potravinové sbírky, která probíhala v celé republice.

Pět mužů a čtyři ženy obdrželi letošní Cenu Charity Česká republika

Charita má mnoho tváří. Jsou to nejen tváře klientů, ale také osmi tisíc zaměstnanců. Patří mezi ně lidé různého vzdělání i schopností, které ovšem spojuje obětavost a zápal pro charitní dílo. Charita se snaží jejich přínos každoročně ocenit tím, že vybrané zástupce nominuje na Cenu Charity. Letos ji obdrželo devět zaměstnanců ze všech diecézí.

Národní potravinová sbírka s charitou

I v letošním roce se uskuteční Národní potravinová sbírka, ve které můžete přispět trvanlivými potravinami a drogérií lidem a rodinám v nouzi.

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Olomouc

Olomouc – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Olomouce. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Olomouc a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 19. října

Vánoční balíček pro ukrajinské děti

I letos se mohou štědří dárci zapojit do přípravy vánočního balíčku pro ukrajinské děti v dětských domovech a chudých poměrech.

Na Vánoční balíčky se letos těší 414 chudých dětí z Ukrajiny

Chaloupka, ve které žijí dvě cizí rodiny. Nevede k ní silnice, cesta je bahnitá, plná děr. V ukrajinském Lopatynu takhle bydlí desetiletý Roman. Chlapec má Downův syndrom, rodina je chudá, loni neměla doma ani vánoční stromeček. O to víc chlapci udělal radost Vánoční balíček. Čeští dárci mu poslali sportovní bundu, papírové skládačky, hakisak a fotbalový míč. Arcidiecézní Charita Olomouc dopravuje dárky na Ukrajinu každý rok, letos má na seznamu 414 potřebných dětí, které zájemci z ČR mohou obdarovat. Je to o 73 dětí víc než loni...

Volejte: 777 729 521, 777 729 522