Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Den Romů v Romském komunitním centru

Dne 8. 4. 2019 uspořádalo Romské komunitní centrum Charity Přerov akci „Den Romů“ jako oslavu mezinárodního dne Romů, který spadá právě na 8. dubna. Celá akce se konala v ambulanci SAS Žížalka.

Charita: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí zdravotní péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Na Vánoční balíčky a dětský domov v Bortnykách zaostřila kamera

Ukrajina - Mnozí chlapci, kteří pobývají v dětském domově v Bortnykách se diví, že stojí někomu z ciziny za to, že jim koupí něco pro radost či něco, co potřebují. Mnozí z nich v budoucnu chtějí poslat dobrý skutek dál. I toto znamená projekt Arcidiecézní charity Olomouc - Vánoční balíček. Podívejte se za chlapci do Bortnyk v reportáži Františka Tomise a TV Noe.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Děti vzkazují z Ukrajiny „díky“ za Vánoční balíčky. Některé pošlou dobrý skutek dál

Ukrajina - Přes 400 Vánočních balíčků od českých dárců rozdávali před pár dny na Ukrajině pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO). Zavítali do Charit v Ternopilu a Kolomyji, dále do sociálního centra s jídelnou fondu Děti v nouzi v Lopatyně, dětského domova v Bortnykách a také vyjížděli domů k těm dětem, které byly nemocné a nemohly si pro dárky přijít. Navštívili třeba čtrnáctiletou dívenku s atrofií mozku, o kterou se stará její dědeček. Maminka ji vidí pouze týden čtyřikrát do roka. Pracuje jako pečovatelka v zahraničí, aby rodinu uživila a nepřišli o bydlení. Nic jiného jí nezbývá...

Domácí zdravotní péče je stále v akutním ohrožení

Kdo nezažil, neví. Neví, že ve vlastní posteli, ve vlastním bytě může stonat i těžce nemocný člověk. Některým tuto možnost přiblížil nedávno oceněný film Domácí péče. Ale mnoho je těch, kdo o této formě zdravotní péče neví. Sestry domácí zdravotní péče se pohybují v naší společnosti nenápadně a skromně. Přesto několik čísel může ukázat, že Domácí zdravotní péče je široká platforma velice specializované zdravotní péče. Charita Česká republika ji poskytuje od roku 2001, kdy ji jako experiment začalo financovat Ministerstvo zdravotnictví.

Jeden vedle druhého, stovky kilometrů v mrazu. Jak se jelo Vánočním balíčkům na Ukrajinu

Sníh a mráz, 1 600 kilometrů na jeden zátah, hodiny na hranicích, potyčka mezi kamioňáky… Taková byla cesta více než 400 vánočních balíčků na západní Ukrajinu. Dětem z rodin v nouzi či dětských domovů je přivezl Leoš Mrtvý z Arcidiecézní charity Olomouc s kolegou Karlem. Nákladní auto naložené radostí, cesta dlouhá. Už podesáté…

Volejte: 777 729 521, 777 729 522