Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Národní potravinová sbírka s charitou

I v letošním roce se uskuteční Národní potravinová sbírka, ve které můžete přispět trvanlivými potravinami a drogérií lidem a rodinám v nouzi.

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Olomouc

Olomouc – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Olomouce. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Olomouc a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 19. října

Vánoční balíček pro ukrajinské děti

I letos se mohou štědří dárci zapojit do přípravy vánočního balíčku pro ukrajinské děti v dětských domovech a chudých poměrech.

Kavárna pro seniory - říjen 18

V rámci Kavárny pro seniory Vás zveme na přednášku - Japonsko (termály ostrova Kjúšú), kterou přednáší Jaroslava Goláňová.

Místo: SONUS, Palackého 17a, Přerov
Termín: 10. 10. 2018, 16:00 — 10. 10. 2018, 18:00

Na Vánoční balíčky se letos těší 414 chudých dětí z Ukrajiny

Chaloupka, ve které žijí dvě cizí rodiny. Nevede k ní silnice, cesta je bahnitá, plná děr. V ukrajinském Lopatynu takhle bydlí desetiletý Roman. Chlapec má Downův syndrom, rodina je velmi chudá, loni neměla doma ani vánoční stromeček. O to víc chlapci udělal radost Vánoční balíček. Čeští dárci mu poslali sportovní bundu, papírové skládačky a hakisak. Největší radost mu udělal fotbalový míč, se kterým si hned zakopal. A Roman nebyl jediný, kdo měl radost, usmívali se babička s dědečkem i sousedé. Arcidiecézní Charita Olomouc dopravuje dárky na Ukrajinu každý rok, letos má na seznamu 414 potřebných dětí, které zájemci z ČR mohou obdarovat. Je to o 73 dětí víc než loni.

Den pro duševní zdraví

Ve středu 10. 10. se v Galerii Přerov uskuteční Den pro duševní zdraví. Můžete se přijít podívat na stánky organizací, mezi nimiž bude i Oblastní charita Přerov. Rovněž si můžete zakoupit některé z našich výrobků a dozvědět se něco víc o našich službách.

Místo: Galerie Přerov
Termín: 8. 10. 2018, 11:16 — 10. 10. 2018, 11:16

Arcidiecézní charita Olomouc pomáhá na Haiti. O víkendu tam zakusila zemětřesení

Haiti - O deštivém sobotním večeru udeřilo na severozápadě Haiti zemětřesení o síle 5.9 stupně Richterovy škály. Podle posledních informací je v zemi 12 mrtvých a přes 180 zraněných. Otřesy půdy pocítil i tým Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO), který do Karibiku přijel na měsíc zkontrolovat projekty Charity a uspořádat prohlídky a ošetření potřebných v odlehlých oblastech. Otřesy půdy se opakovaly i v neděli...

Charita na Senior symposiu

V úterý 2. 10. proběhl už 6. ročník Senior symposia. Akce města u příležitosti Mezinárodního dne seniorů byla plná přednášek, kulturních vystoupení a také prezentace nejrůznějších služeb a nabídek pro seniory.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Změna statutárního zástupce Oblastní charity Přerov

Milé kolegyně a charitní přátelé,

moc děkuji, za milý středeční večer, kdy jsme se loučili, vzpomínali a povídali si. Děkuji za přátelskou atmosféru, za milé slova, krásné dárky a povzbuzení. Uvědomuji si vděčnost za 17 let služby, za Vaše nasazení, úsměvy a laskavost ke všem lidem kolem Vás. V dnešním světě je to malý zázrak a tak si ho hýčkejte i nadále. Děkuji za spolupráci mnoha lidí a organizací, za provázení našich farníků, kněží a členek modlitebního alarmu. Jsem ráda, že nám pomáháte pomáhat.

Prosím o provázení na mé další charitní službě a taky prosím o pomoc a modlitby pro novou paní ředitelku Oblastní charity Přerov, kterou je od 1. 10. 2018 paní Mgr. Alena Pizúrová. Ať jí Pán provází.

S přáním pokoje zdraví a za vše děkuje

Ing. Marta Šťastná

do 30. 9. 2018 ředitelka Oblastní charity Přerov