Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Kavárna pro seniory - květen 19

V rámci Kavárny pro seniory Vás zveme na přednášku - Milano a muzeum 1. sv. války v Roveretu, kterou přednáší Ing. Milan Pospíšilík.

Místo: Přerov, centrum SONUS
Termín: 15. 5. 2019, 16:00 — 15. 5. 2019, 18:00

Žehnání nových prostor

Ve středu 15.5.2019 v 9:30 hod. budou slavnostně požehnány nové prostory sídla Charity Přerov. Nyní nás najdete na adrese Šířava 1295/27. Těšíme se na Vás.

Zprávy z poradny

Ve středu 15.5.2019 bude Občanská poradna a poradna pro dlužníky od 9 do 11 hodin uzavřena z provozních důvodů. Děkujeme za pochopení.

Děti a senioři vyráběli bylinkové mýdlo

Ve čtvrtek 9. 5. 2019 si děti a senioři mohli společně na Centru SONUS vyzkoušet výrobu levandulového mýdla. Akce se konala v rámci projektu Postavíme most realizovaného za finanční spoluúčasti Olomouckého kraje.

20190509_11195020190509_111943

Charita Olomouc rozšiřuje poskytování domácí hospicové péče v Olomouckém kraji

Charita Olomouc rozvíjí specializovanou hospicovou péči na území celého Olomouckého kraje ve spolupráci s místními Charitami a Hospicem na Sv. Kopečku. Mobilní hospicová péče je poskytována pod vedením paliativního lékaře a ve spolupráci s dalšími odborníky. Péče je určena pro pacienty v terminálním stádiu, kteří potřebují léčbu bolesti a dalších symptomů spojených s vážným nevyléčitelným onemocněním a přitom si přejí zůstat ve svém přirozeném prostředí. Olomoučance Andrei Alexové pomohly zdravotní sestry z Charity pečovat doma o umírající nemocnou maminku, v Zábřehu děkuje rodina charitním sestrám za obětavou pomoc a podporu.

Bosý chodníček pro děti a seniory

Milí charitní přátelé,

rádi bychom na zahrádce mateřské školy vybudovali bosý smyslový chodníček pro děti z Církevní mateřské školy a pro seniory ze Setkávání seniorů SPOLU. Tento relaxační chodník masíruje nohy, uvolňuje stres a podporuje rovnováhu. Požádali jsme o podporu Nadaci ČSOB, která nás zařadila do slosování. Abychom získali na vybudování chodníčku peníze, potřebujeme co nejvíce hlasů. Neváhejte a podpořte nás svým hlasem na https://www.csobpomaharegionum.cz/detail-projektu/129-bosy-chodnicek-pro-deti-a-seniory .

Děkujeme za Vaši podporu!

Zprávy z poradny

Občanská poradna a poradna pro dlužníky bude ve čtvrtek 9.5.2019 v dopoledních hodinách zavřená z provozních důvodů. Děkujeme za pochopení.

Den Romů v Romském komunitním centru

Dne 8. 4. 2019 uspořádalo Romské komunitní centrum Charity Přerov akci „Den Romů“ jako oslavu mezinárodního dne Romů, který spadá právě na 8. dubna. Celá akce se konala v ambulanci SAS Žížalka.

Sestry Charity Přerov se připojují ke stávkové pohotovosti

Charita-stavkova-pohotovost-infografika(1)Zdravotní sestry Domácí zdravotní a hospicové péče Charity Přerov se připojily ke stávkové pohotovosti Charity České republiky, aby se řešila situace hrazení domácí zdravotní péče a ta nemusela být v ohrožení.

Domácí zdravotní a hospicová péče Charity Přerov měla v péči 472 klientů v roce 2017, v roce 2018 to bylo 493 klientů a za první čtvrtletí roku 2019 to je již 241 klientů, kteří byli ošetřeni v domácí péči.

Charita: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí zdravotní péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Volejte: 777 729 521, 777 729 522