Půjčovna kompenzačních pomůcek

Kontakt: Soňa Andresová, DiS.

Šířava 27
750 02 Přerov
Tel.: 581 216 006/ mobil: 777 729 515             Email: sona.andresova@prerov.charita.cz

Pondělí: 14:00 - 16:00 hod.
Středa:   08:00 - 10:00 hod.

Pro zlepšení kvality života zapůjčujeme klientům i jiným žadatelům kompenzační pomůcky:

• Polohovací lůžka s hrazdou a zábranami, jídelní stolky k lůžku, invalidní vozíky, chodítka, venkovní chodítka, pokojové WC, sedačky do vany, WC nástavec, antidekubitní pomůcky.

Úhrada za pomůcky: Smlouva a ceník pomůcky.PDF.

O pomůcky je velký zájem, proto nabídku kompenzačních pomůcek každoročně rozšiřujeme a obnovujeme.

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.