Domácí zdravotní péče

Šířava 27  (budova  bývalého Telecomu)
Přerov  750 02

Úřední hodiny:
pondělí 14.00 - 16.00 hod.
středa      8.00 - 10.00 hod.
Po telefonické dohodě i mimo tuto dobu.

Vrchní sestra: Lenka Sekalová

Email: sestra@prerov.charita.cz
mobil:777 729 500

Komu je určena

Je určena klientům v domácím prostředí, a to všech věkových kategorií, jejichž zdravotní stav vyžaduje pravidelnou a kvalifikovanou zdravotní péči.

Ošetření klienta je prováděno formou návštěvní služby na základě indikace praktického lékaře, lékaře v nemocnici nebo odborného lékaře. Domácí péče je hrazena zdravotními pojišťovnami a je poskytována 7 dní v týdnu.

Odbornou zdravotní péči poskytují klientům kvalifikované zdravotní sestry, které mají osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu.

Oblast působnosti DZP

Přerov a příměstské obce, Beňov, Bezuchov, Brodek u Přerova, Citov, Čechy, Dobrčice, Domaželice, Dřevohostice, Horní Moštěnice, Hradčany, Kokory, Křtomil, Lipová, Líšná, Nahošovice, Nelešovice, Pavlovice, Prosenice, Radslavice, Radkovy, Rokytnice, Říkovice, Stará Ves, Šišma, Tovačov, Troubky, Turovice, Věžky, Vlkoš, Žeravice.

Domácí zdravotní péče zajišťuje

•  převazy kožních defektů, bércových vředů, proleženin, ran aj.
  •  péči o stomie, katetry, sondy
  •  odběry krve a ostatního biologického materiálu
  •  kontroly krevního tlaku, měření glykémie
  •  aplikace injekcí, inzulínu, infúzí,
  •  cévkování u žen, aplikace klysmatu
  •  ošetřovatelskou rehabilitaci
  •  přípravu a podání léků pouze u psychiatrických pacientů
  •  zaučení klienta nebo jeho rodiny v aplikaci inzulínu
  •  domácí hospicovou péči

Dotazník pro zájemce o práci všeobecné zdravotní sestry (evidence zájemců) - FORMULÁŘ

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.