Žehnání koledníků s biskupem v Přerově

Setkání koledníků s o. biskupem Josefem Hrdličkou
V pondělí 30.12.2013 se do Přerova sjelo na 250 koledníků ze severní části olomoucké arcidiecéze.

Přijeli k nám koledníci z Luhačovic, Konice, Olomouce, Bystřice pod Hostýnem, Vyškova a samozřejmě také „naši“ koledníci z obcí na Přerovsku. Dopoledne oslavili společně s otcem biskupem mši svatou, na které jim otec biskup udělil požehnání. Otec biskup připomněl tradici Tří králů a její biblické kořeny až do Starého zákona. Na závěr mše pak udělil koledníkům požehnání, které koledníci ponesou těm, ke kterým půjdou. Odpoledne se koledníci sešli v Klubu Teplo, a.s. na koncertě Pavla Nováka mladšího, kde si společně zazpívali vánoční, ale i jiné písničky. Koncert uzavřela oblíbená autogramiáda. Každý koledník si mohl odnést fotografii s věnováním Pavla Nováka. Fotogalerie z žehnání zde.

Za Oblastní charitu Přerov děkujeme všem, kdo nám pomohli toto setkání zorganizovat, ministrantům, sboru, farnicím, které pomáhaly s občerstvením a všem, kdo se na setkání podíleli.