Žehnání koledníků s biskupem v Přerově

Setkání koledníků s o. biskupem Josefem Hrdličkou
V pondělí 30.12.2013 se do Přerova sjelo na 250 koledníků ze severní části olomoucké arcidiecéze.

Přijeli k nám koledníci z Luhačovic, Konice, Olomouce, Bystřice pod Hostýnem, Vyškova a samozřejmě také „naši“ koledníci z obcí na Přerovsku. Dopoledne oslavili společně s otcem biskupem mši svatou, na které jim otec biskup udělil požehnání. Otec biskup připomněl tradici Tří králů a její biblické kořeny až do Starého zákona. Na závěr mše pak udělil koledníkům požehnání, které koledníci ponesou těm, ke kterým půjdou. Odpoledne se koledníci sešli v Klubu Teplo, a.s. na koncertě Pavla Nováka mladšího, kde si společně zazpívali vánoční, ale i jiné písničky. Koncert uzavřela oblíbená autogramiáda. Každý koledník si mohl odnést fotografii s věnováním Pavla Nováka. Fotogalerie z žehnání zde.

Za Oblastní charitu Přerov děkujeme všem, kdo nám pomohli toto setkání zorganizovat, ministrantům, sboru, farnicím, které pomáhaly s občerstvením a všem, kdo se na setkání podíleli.

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.