Vánoční balíček pro děti z Ukrajiny

I letošní podzim se můžete zapojit do tradiční darovací akce a potěšit ukrajinské děti z dětských domovů a chudých rodin.

V databázi na www.darky.jsemvidet.eu si zájemci vyberou dítě, které by rádi obdarovali. Zároveň zde najdou všechny potřebné informace i případné přání dítěte. Balíček v hodnotě 900 – 1 200 Kč, který musí obsahovat pouze nové věci a musí být označen štítkem se jménem dítěte a městem, ze kterého dítě je, odevzdají na Oblastní charitě Přerov, 9. května 82, Přerov do 4. 12. 2017, vždy od 9 – 15 hodin.

Všechny dárky se shromáždí na arcidiecézní charitě v Olomouci a poté budou dopraveny a osobně předány konkrétním dětem na Ukrajině.

Více informací a fotogalerie z minulých let najdete na www.darky.jsemvidet.eu.

„Bůh miluje radostného dárce.“ 2Kor 9,7

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.