Uskutečnil se Den s Charitou

Na Dni s Charitou, který se uskutečnil v pátek 23.9.2016 za slunečného počasí na náměstí Přerovského povstvání, se mohli návštěvníci seznámit s nabídkou služeb a také pracovníky Oblastní charity Přerov. Návštěvníky čekal bohatý program po celý den.

Program zahájila tancem skupina Mirjam. Po prvním tanci všechny návštěvníky přivítala ředitelka Oblastní charity Přerov Ing. Marta Šťastná, která následně předala slovo také hostům: náměstkovi primátora Bc.Tomáši Navrátilovi, dále Mgr. Romaně Pospíšilové, vedoucí odboru sociálních věcí a školství a také přerovskému děkanovi otci Pavlu Hofírkovi.

Následně mohli návštěvníci zhlédnout několik biblických tanců skupiny Mirjam, po nichž následovala ukázka cvičení seniorů, kteří se dvakrát týdně setkávají na centru SONUS, v rámci služby Setkávání pro seniory SPOLU, která nabízí aktivity seniorům, kteří nechtějí zůstávat doma sami a chtějí vyplnit svůj volný čas aktivně. Návštěvníci viděli ukázku cvičení s prvky Tai chi a také klasického cvičení.

Návštěvníky čekala též ukázka první pomoci, kde si mohli vyzkoušet poskytování masáže srdce na figurýně za pomoci charitní zdravotní sestry. V průběhu dne si mohli nechat změřit tlak i glykémii a seznámit se s činností ošetřovatelské, domácí hospicové a pečovatelské služby nebo Občanskou a dluhovou poradnou.

Malým návštěvníkům udělal radost balónek nebo vlastnoručně malovaný kamínek, který si vzali domů. Odvážnější si nechali udělat tetovačky na ruce i tváře :-) Odpoledne vystoupily také děti z Romského komunitního centra Lačo jilo a jejich taneční skupina Lačo jilorka zatančila krásné a temperamentní romské tance.

Celý den zakončila svým vystoupením schola přerovské farnosti - Boží Bang, která byla radostnou a pokojnou tečkou celého krásného dne s charitou.

Děkujeme vám všem, kteří jste se za námi přišli podívat.

Podívejte se do naší fotogalerie: Den s charitou.