Uskutečnil se Den s Charitou

Na Dni s Charitou, který se uskutečnil v pátek 23.9.2016 za slunečného počasí na náměstí Přerovského povstvání, se mohli návštěvníci seznámit s nabídkou služeb a také pracovníky Oblastní charity Přerov. Návštěvníky čekal bohatý program po celý den.

Program zahájila tancem skupina Mirjam. Po prvním tanci všechny návštěvníky přivítala ředitelka Oblastní charity Přerov Ing. Marta Šťastná, která následně předala slovo také hostům: náměstkovi primátora Bc.Tomáši Navrátilovi, dále Mgr. Romaně Pospíšilové, vedoucí odboru sociálních věcí a školství a také přerovskému děkanovi otci Pavlu Hofírkovi.

Následně mohli návštěvníci zhlédnout několik biblických tanců skupiny Mirjam, po nichž následovala ukázka cvičení seniorů, kteří se dvakrát týdně setkávají na centru SONUS, v rámci služby Setkávání pro seniory SPOLU, která nabízí aktivity seniorům, kteří nechtějí zůstávat doma sami a chtějí vyplnit svůj volný čas aktivně. Návštěvníci viděli ukázku cvičení s prvky Tai chi a také klasického cvičení.

Návštěvníky čekala též ukázka první pomoci, kde si mohli vyzkoušet poskytování masáže srdce na figurýně za pomoci charitní zdravotní sestry. V průběhu dne si mohli nechat změřit tlak i glykémii a seznámit se s činností ošetřovatelské, domácí hospicové a pečovatelské služby nebo Občanskou a dluhovou poradnou.

Malým návštěvníkům udělal radost balónek nebo vlastnoručně malovaný kamínek, který si vzali domů. Odvážnější si nechali udělat tetovačky na ruce i tváře :-) Odpoledne vystoupily také děti z Romského komunitního centra Lačo jilo a jejich taneční skupina Lačo jilorka zatančila krásné a temperamentní romské tance.

Celý den zakončila svým vystoupením schola přerovské farnosti - Boží Bang, která byla radostnou a pokojnou tečkou celého krásného dne s charitou.

Děkujeme vám všem, kteří jste se za námi přišli podívat.

Podívejte se do naší fotogalerie: Den s charitou.

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.