Slavnostní předání automobilu pro pečovatelskou službu

Ve středu 26. 7. 2017 předala firma Kompakt spol. s. r. o. nový vůz Dacia Dokker Charitní pečovatelské službě.

Projekt Sociální automobil firmy Kompakt spol. s. r. o. se snaží za spoluúčasti firem a společností o obnovení vozového parku v ústavech a zařízeních, která svou činnost zaměřila na výchovu, vzdělání, rehabilitaci a integraci zdravotně, mentálně či jinak hendikepovaných lidí. Charitní pečovatelská služba měla tu čest být také poctěna novým vozidlem z projektu. Na pořízení vozidla se složilo více jak 20 sponzorů, jednalo se o firmy a obce z okolí města Přerova, jejichž loga jsou umístěna na vozidle. Nový vůz bude sloužit hlavně pro převoz obědů do vzdálenějších obcí územní působnosti služby. Slavnostní předání proběhlo ve 13:00 hodin v prostorách Charitní pečovatelské služby. Na akci byli pozváni sponzoři, aby jim mohla ředitelka Oblastní charity Přerov Ing. Marta Šťastná osobně poděkovat a za jejich čin je odměnit malým pohoštěním. Díky novému vozu se zlepší dostupnost služby do obcí a obnoví se vozový park. Všem dárcům a příznivcům ještě jednou ze srdce děkujeme.

Mgr. Jana Škařupová, vedoucí Charitní pečovatelské služby

IMG_20170726_130845IMG_20170726_144207

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.