Setkání pracovníků Charitní pečovatelské služby

Ve dnech 27. - 28. 3. 2015 se setkali pracovníci Charitní pečovatelské služby na faře v Dřevohosticích za účelem zhodnocení roku 2014 a nastavení cílů služby na rok 2015.

V pátek 27. 3. v odpoledních hodinách pracovníci Charitní pečovatelské služby odjeli na faru do Dřevohostic, kde se ubytovali a prošli si její okolí.

V podvečer je navštívil místní farář otec Artur, se kterým vedli diskuzi o jeho působení a situaci na faře a o různých tématech spojených s křesťanstvím a vírou. Poté proběhla prohlídka kostela s výkladem týkajícím se jeho historie. Pan farář popsal kostel, průběh jeho oprav a údržby v posledních letech. Proběhla i ukázka vyšívaných oblečků pro Jezulátko a ubrusů s objasněním jejich výměny dle období v roce.

V sobotu 28. 3. se pracovníci v dopoledních hodinách věnovali standardu kvality pojednávajícím o individuálním plánování služby, zhodnocení událostí a cílů služby za rok 2014, probírali hodnotící zprávu a společně nastavili cíle služby na rok 2015.

Poté odjeli do Kroměříže, kde společně poobědvali a navštívili Květnou zahradu, ve které se konala výstava kamélií.

Setkání pracovníci hodnotí kladně a vnímají jej jako přínosné pro stmelení týmu Charitní pečovatelské služby.

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.