Pracovníci OCHP absolvovali školení v první pomoci

Pracovníci Charitní pečovatelské služby a Romského komunitního centra Žížalka a Lačo Jilo absolvovali školení s názvem Základy první pomoci pro pracovníky v pomáhajících profesích. Školící akce se konala v sobotu 8. 10. 2016 od 9:00 do 16:00 hodin a vedl ji lektor Mgr. Radim Holek.

Pracovníci se naučili základní postup při poskytování první pomoci: co dělat, když najdu člověka, který potřebuje pomoc, jak zavolat RZP (trénink telefonování), jaké informace mi poskytne operátor na RZS, jak neodkladně zahájit resuscitaci. Všichni pracovníci si vyzkoušeli resuscitaci a práci s defibrilátorem AED, zájemci mohli vyzkoušet i umělé dýchaní. Lektor pracovníky seznámil s odlišnostmi při poskytování pomoci u kojenců, malých dětí, dospělých a seniorů. V odpoledních hodinách se pracovníci dozvěděli důležité informace o koronárních srdečních onemocněních, cévních mozkových příhodách, křečích, diabetu, hypoglykémii.

Pracovníci velmi ocenili profesionální přístup lektora, možnost si vše vyzkoušet a diskutovat. Školení naplnilo očekávání posluchačů a potřebu organizace – mít v terénní službě pracovníky, kteří jsou schopní poskytnout kvalitní první pomoc.

DSCN2247 DSCN2249 DSCN2252 DSCN2253 DSCN2255