Pouť do Křtin

V sobotu 23. září 2017 se 3 autobusy naplněné poutníky z Oblastní charity a farnosti Přerov vydaly na pouť do Křtin a Sloupu, aby tak společně oslavili 25. výročí činnosti Oblastní charity Přerov.

Pouť jsme začali společnou modlitbou růžence a poté mší svatou v poutním kostele Jména Panny Marie ve Křtinách. Po prohlídce poutního areálu a obědě jsme se vydali do blízkých Sloupsko-šošůvských jeskyň. Zde jsme si prošli krásnou trasu plnou zajímavých úkazů i propastí. Celou pouť jsme zakončili v poutním kostele Panny Marie Bolestné ve Sloupu krátkou pobožností a požehnáním. Poté jsme se již vydali domů naplněni novými dojmy, zážitky a radostí z vydařené pouti.
Velký dík patří všem zúčastněným poutníkům a našemu duchovnímu doprovodu – otci Pavlovi, Zdeňkovi a sestře Marii Goretti, kteří s námi pouť absolvovali. Kéž v nás vzpomínky na tuto pouť přináší bohaté ovoce a je nám inspirací do další „25“ naší činnosti.

Můžete se více podívat zde ve fotogalerii Pouť do Křtin

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.