Potraviny pomáhají i v Oblastní charitě Přerov

V sobotu 12. 11. probíhala po celé ČR Národní potravinová sbírka, do které se letos zapojila i Oblastní charita Přerov. Naše pracovníky a dobrovolníky jste mohli potkat v „malém“ Tescu na tř. 17. listopadu po celý den. Dárci nakoupili trvanlivé potraviny podle seznamu, který obdrželi u vchodu, a po zaplacení věnovali svůj dar do nachystaných krabic. Ty se v průběhu dne úspěšně plnily a celkem se za celý den nashromáždilo 488,5 kg trvanlivých potravin! Potraviny budou využity na pomoc lidem a rodinám v nouzi, se kterými naše charita pracuje.

Děkujeme všem štědrým dárcům, kteří svým příspěvkem neváhali bojovat proti nouzi a přispěli na dobrou věc. Velký dík za spolupráci také patří všem pracovníkům prodejny Tesco.

IMG_20161112_093943IMG_20161112_081645DSCN0187DSCN0184

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.