Postní almužna 2018

„Kdo se modlí, ať se postí. Kdo se postí, ať je milosrdný.“

S postní dobou přichází opět možnost zapojit se do Postní almužny, přispět tak dobré věci a trochu na sobě zapracovat.

Postní pokladničku si můžete vyzvednout ve svém kostele. Podobně jako adventní věnec v adventu se tato pokladnička může stát symbolem postní doby a jejího prožívání. Vhazují se do ní peníze, které jsme ušetřili na tom, co jsme si odřekli (sladkosti, kávu, časopisy…). Moje snažení tak získává rozměr konkrétní pomoci potřebným, kteří žijí (často skrytě) kolem mě. Pokladničku je potřeba donést na Květnou neděli (25. 3.) zpět do kostela. Částka ze všech pokladniček bude sečtena a ve spolupráci s kněžími děkanátu i samotnými účastníky Postní almužny se z ní pomůže potřebným lidem v nouzi.

Loňský výtěžek pomohl 8 osobám a rodinám, které se ocitli v tíživé situaci. Všem zapojeným ze srdce děkujeme a přejeme všem požehnanou postní dobu.