Poděkování dárcům za podporu Domácí hospicové péče

Je mi velkou ctí poděkovat dárcům za podporu projektu Domácí hospicové péče Oblastní charity Přerov, který jsme široké veřejnosti představili na benefičním koncertě dne 17. 9. 2015, na němž vystoupilo umělecké uskupení Hradišťan pod vedením Jiřího Pavlici. Svou návštěvou na koncertě přispěla i MUDr. Marie Svatošová zakladatelka českého hospicového hnutí, která nás svým vystoupením povzbudila k naší práci.

Akce byla veřejností velmi dobře přijata a díky štědrosti dárců byly zakoupeny přístroje pro Domácí hospicovou péči: infuzní pumpa pro snadnější a přesnější podávání infuzí, injekční dávkovač sloužící k bezpečnému a přesnému dávkování léků pomocí stříkaček, mobilní sprchová vana do lůžka vhodná ke koupání ležících nemocných přímo na lůžku, matrace antidekubitní vzduchová s kompresorem a matrace antidekubitní pěnová určena pro ležící nemocné při vysokém riziku vzniku proleženin. Více informací
o aktuálním dění v projektu se dozvíte na: http://www.prerov.charita.cz/nase-sluzby/domaci-hospicova-pece/.

Jsem moc ráda, že společnosti téma doprovázení umírajících není lhostejné.

Lenka Sekalová

Vedoucí Domácí hospicové péče