Poděkování dárcům za podporu Domácí hospicové péče

Je mi velkou ctí poděkovat dárcům za podporu projektu Domácí hospicové péče Oblastní charity Přerov, který jsme široké veřejnosti představili na benefičním koncertě dne 17. 9. 2015, na němž vystoupilo umělecké uskupení Hradišťan pod vedením Jiřího Pavlici. Svou návštěvou na koncertě přispěla i MUDr. Marie Svatošová zakladatelka českého hospicového hnutí, která nás svým vystoupením povzbudila k naší práci.

Akce byla veřejností velmi dobře přijata a díky štědrosti dárců byly zakoupeny přístroje pro Domácí hospicovou péči: infuzní pumpa pro snadnější a přesnější podávání infuzí, injekční dávkovač sloužící k bezpečnému a přesnému dávkování léků pomocí stříkaček, mobilní sprchová vana do lůžka vhodná ke koupání ležících nemocných přímo na lůžku, matrace antidekubitní vzduchová s kompresorem a matrace antidekubitní pěnová určena pro ležící nemocné při vysokém riziku vzniku proleženin. Více informací
o aktuálním dění v projektu se dozvíte na: http://www.prerov.charita.cz/nase-sluzby/domaci-hospicova-pece/.

Jsem moc ráda, že společnosti téma doprovázení umírajících není lhostejné.

Lenka Sekalová

Vedoucí Domácí hospicové péče

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.