OCHP uspořádala školení pro pracovníky Charitní ošetřovatelské a pečovatelské služby

Dne 2. 4. 2016 proběhlo v naší organizaci školení Základy paliativní a hospicové péče v sociálních službách pro pracovníky z pečovatelské a ošetřovatelské služby. Lektorování se ujal Mgr. et Mgr. Miroslav Erdinger ze společnosti CURACIO EDUCATION s. r. o. a provedl skupinu 23 účastníků náročným tématem.

Školení bylo velmi zajímavé a přínosné nejen pro pracovní život, ale i pro osobní rovinu – témata smrti a umírání se týkají každého z nás.

Účastníci školení byli seznámeni s rozdílem kurativní a paliativní medicíny a se základními filosofickými a etickými otázkami paliativní a hospicové péče včetně její historie. Dále nás lektor provedl tématem současných možností paliativní a hospicové péče, aktuální situací v ČR, základními zásadami komunikace s klienty v terminálních stádiích života a prací s rodinou a blízkými.

Pracovníci hodnotili školení velmi kladně, líbil se jim osobitý styl projevu lektora a jeho příklady z praxe.