OCHP uspořádala školení pro pracovníky Charitní ošetřovatelské a Charitní pečovatelské služby

Dne 14. 5. 2016 proběhlo v naší organizaci školení Doprovázení umírajících a práce s pozůstalými v sociálních službách, které volně navazovalo na školení Základy paliativní a hospicové péče v sociálních službách konané 2. 4. 2016  pro pracovníky z pečovatelské a ošetřovatelské služby. Obě vzdělávací aktivity přednášel Mgr. et Mgr. Miroslav Erdinger ze společnosti CURACIO EDUCATION s. r. o..

Školení se zúčastnilo celkem 24 osob: pracovníci v sociálních službách, zdravotní sestry, sociální pracovníci a ředitelka Oblastní charity Přerov. Obsahem vzdělávání bylo seznámit posluchače s procesem umírání a jeho fázemi, psychickým prožíváním umírajícího a blízkého, doprovázením umírajícího a jeho rodiny, rituály kolem smrti, etickými a spirituálními aspekty v doprovázení, posledním rozloučením, jednáními s pozůstalými.

Téma smrti a doprovázení umírajících bylo pro posluchače emočně velmi náročné, ale díky skvělému přednesu lektora, jeho přístupu a příklady z jeho osobního života bylo téma zvládnutelné pro všechny.

DSCN2147DSCN2152