Oblastní charita Přerov předchází syndromu vyhoření

Pracovníci Oblastní charity Přerov vyjeli na dva dny na Svatý Hostýn, kde se zúčastnili školení Prevence syndromu vyhoření. Akce proběhla v pátek 19. 5. a v sobotu 20. 5. 2017.

Školení vedl lektor Mgr. et Mgr. Miroslav Erdinger, který pracuje pod vzdělávací organizací Curacio Education s. r. o.

V rámci školení se pracovníci (zdravotní sestry, pracovníci v sociálních službách a sociální pracovníci) dozvěděli teoretický základ o syndromu vyhoření a jak mu předcházet, přemýšleli o hranicích mezi soukromým a pracovním životem, nahlédli do autodiagnostiky, připomenuli si důležitost supervize pro tým i jednotlivce. Dále se pracovníci zamýšleli nad svými pracovními vztahy – kdo jsem já, kladli si otázky na vědomí své hodnoty a jedinečnosti, přijetí sebe. Lektor se dotknul témat únavy, deprese, zátěže, dobrý versus špatný stres. Na závěr školení si pracovníci mohli vyzkoušet řízené praktické techniky práce na sobě.

Pro pracovníky bylo připravené páteční večerní pohoštění. Byl jim nabídnut i duchovní rozměr akce – mše svatá, která se konala v sobotu ráno před školením.

Pracovníkům se akce líbila, oceňovali lidsky podané téma a hojné osobní příběhy lektora.

DSCN1879Pečovky1RKCLektorLektro2VyhlídkaSestry