Mikulášská 2017

I v letošním roce byl připraven program pro rodiny s dětmi v RKC Žížalka v rámci akce Mikulášská 2017. Uživatelé byli o Mikulášské informováni v rámci terénní činnosti prostřednictvím letáčků a také ústně. Akce pro rodiče a jejich děti se konala od 9:30 hodin do 10:30 hodin v prostorách centra.

Na děti a jejich rodiče zde čekal připravený program, kdy si společně mohli vyrobit vánoční ozdoby. Zúčastnilo se jej celkem 7 uživatelských rodin. Následně se účastníci přesunuli do tělocvičny, kam za nimi dorazili Mikuláš, čerti a anděl. Pro ty, kteří se nemohli dostavit do centra, byla připravena možnost návštěvy touto trojicí i v domácnosti. Tato akce tedy přispěla ke zvýšení povědomí o zařízení v lokalitě a k seznámení obyvatel lokality s prostory a s činností zařízení. Cílem akce bylo též připomenout důležitost svatého Mikuláše, poukázat na skromnost a na pokoru, které by všichni měli po vzoru Mikuláše mít a zprostředkovat prostor pro smysluplné trávení volného času rodin s dětmi.

Mikulášská 1

Akce Mikulášská 2017 byla sponzorována organizací Nestlé Česko s. r. o., Závod Sfinx Holešov. Sponzorský dar na akci Mikulášská 2017 poskytli bratři Černí - David a Tomáš.

Mgr. Lenka Klíčová