Mikulášská 2017

I v letošním roce byl připraven program pro rodiny s dětmi v RKC Žížalka v rámci akce Mikulášská 2017. Uživatelé byli o Mikulášské informováni v rámci terénní činnosti prostřednictvím letáčků a také ústně. Akce pro rodiče a jejich děti se konala od 9:30 hodin do 10:30 hodin v prostorách centra.

Na děti a jejich rodiče zde čekal připravený program, kdy si společně mohli vyrobit vánoční ozdoby. Zúčastnilo se jej celkem 7 uživatelských rodin. Následně se účastníci přesunuli do tělocvičny, kam za nimi dorazili Mikuláš, čerti a anděl. Pro ty, kteří se nemohli dostavit do centra, byla připravena možnost návštěvy touto trojicí i v domácnosti. Tato akce tedy přispěla ke zvýšení povědomí o zařízení v lokalitě a k seznámení obyvatel lokality s prostory a s činností zařízení. Cílem akce bylo též připomenout důležitost svatého Mikuláše, poukázat na skromnost a na pokoru, které by všichni měli po vzoru Mikuláše mít a zprostředkovat prostor pro smysluplné trávení volného času rodin s dětmi.

Mikulášská 1

Akce Mikulášská 2017 byla sponzorována organizací Nestlé Česko s. r. o., Závod Sfinx Holešov. Sponzorský dar na akci Mikulášská 2017 poskytli bratři Černí - David a Tomáš.

Mgr. Lenka Klíčová

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.