Materiální sbírka na pomoc uprchlíkům

ARCIDIECÉZNÍ CHARITA OLOMOUC
vyhlašuje od 30. 10. 2015
sbírku na pomoc uprchlíkům
Sběrné místo je i v Oblastní charitě Přerov

Plakátek

Seznam potřebných věcí pro děti, ženy a muže

• zimní bundy
  • rukavice
  • čepice
  • zimní/pevné boty
  • ponožky (nové)
  • deky/spací pytle
  • hygienické potřeby

Přijímáme pouze uvedené položky!

Sběrné místo:

Oblastní charita Přerov, 9.května 82, Přerov /od 8:00 do 15:30 hod./ Tel.: 581 204 717

Finanční sbírka na uprchlíky - konto: 115-1060670297/0100

Pomáhejte s námi!

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.