Hledáme sociálního pracovníka pro Romské komunitní centrum

Oblastní charita Přerov
vyhlašuje výběrové řízení na kumulovanou pracovní pozici v Romském komunitním centru:
sociální pracovník sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi - 0,5 úvazku  a sociální pracovník nízkoprahového zařízení pro děti a mládež - 0,5 úvazku
Předpokládaný nástup: od listopadu 2015

Náplň práce:

• ambulantní a terénní forma práce
  • poradenství
  • sociální práce v domácnostech rodin s nezletilými dětmi (podpora a pomoc s hospodařením, rodinným rozpočtem, vedením domácnosti, pomoc s řešením dluhů, půjček a exekucí, s problémovým chováním dětí, s výchovou, apod.)
  • sociální práce s dětmi a mládeží, které se ocitly v nepříznivé sociální situaci

Požadavky

• vzdělání VŠ/VOŠ v oboru sociální práce dle § 110 odst. 4 písm. a-d) zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách
  • akceptace poslání a hodnot Charity
  • odpovědnost, tvořivý přístup, schopnost samostatné práce i týmové spolupráce, flexibilita
  • dobré organizační a komunikační schopnosti
  • znalost standardů kvality sociálních služeb
  • zkušenosti z oblasti volnočasových aktivit a z oblasti sociální práce s rodinami ohroženými sociálním vyloučením jsou vítány

Nabízíme:

• zajímavou a kreativní práci v sociální oblasti
  • zaškolení a odbornou podporu (supervize, metodické vedení)
  • další vzdělávání v oboru
  • zázemí stabilní organizace
  • mzda v rozmezí 14 000 – 15 000 Kč (podle vzdělání a délky praxe)

Nutnou podmínkou k zařazení do výběrového řízení je zaslání strukturovaného životopisu a motivačního dopisu (proč jste vhodným kandidátem, jaké máte zkušenosti s cílovou skupinou, s prací v sociálních službách atd.), které zašlete nejpozději do 22. 10. 2015 v elektronické podobě na emailovou adresu: lenka.klicova@prerov.charita.cz

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.