Hledáme sociálního pracovníka pro NZDM

Oblastní charita Přerov - Romské komunitní centrum Lačo jilo – Dobré srdce, Nízkoprahové centrum pro děti a  mládež

Hledá: Sociálního pracovníka na 0, 5 úvazku. Předpokládaný nástup: duben, květen 2017

Kontaktní osoba: Pavlína Mirgová, email: pavlina.mirgova@prerov.charita.cz

Náplň práce:

• základní poradenství
  • sociální práce s dětmi a mládeží, které se ocitli v nepříznivé sociální situaci
  • skupinové aktivity – výtvarná činnost, soutěže, hry, sportovní aktivity, besedy
  • individuální aktivizační činnost – práce na PC, pomoc s přípravou na

• vyučování, nácvik vaření, tance, aj.
  • provozní doba od 12:30 do 16:30 hod.

Požadavky:

• vzdělání VŠ/VOŠ v oboru sociální práce dle § 110 odst. 4 písm. a-d) zákona

č. 108/2006 Sb. o sociálních službách

• akceptace poslání a hodnot Charity
  • odpovědnost, tvořivý přístup, schopnost samostatné práce i týmové spolupráce
  • dobré organizační a  komunikační schopnosti
  • znalost standardů kvality sociálních služeb
  • zkušenosti z oblasti volnočasových aktivit a z oblasti sociální práce s dětmi a mládeží ohroženými sociálním vyloučením jsou vítány

Nabízíme:

• zajímavou a  kreativní práci v sociální oblasti
  • zaškolení a odbornou podporu (supervize, metodické vedení)
  • další vzdělávání v oboru
  • zázemí stabilní organizace
  • mzda v rozmezí od 8 500 Kč (podle vzdělání a délky praxe)

Nutnou podmínkou je zaslání strukturovaného životopisu a motivačního dopisu (proč jste vhodným kandidátem, jaké máte zkušenosti s cílovou skupinou, s prací v sociálních službách atd.), které zašlete v elektronické podobě na emailovou adresu: pavlina.mirgova@prerov.charita.cz

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.