Hledáme pracovníka v sociálních službách

Oblastní charita Přerov hledá pracovníka v sociálních službách

Charitní pečovatelské služby

Předpokládaný nástup: od června 2016

V případě zájmu zašlete aktuální životopis a motivační dopis do 10. 5. 2016 na e-mail: jana.skarupova@prerov.charita.cz.

Vybraní uchazeči budou pozváni k osobnímu pohovoru.

Náplň práce:

• poskytování pečovatelských úkonů v přirozeném prostředí uživatelů (terénní forma práce)
  • administrace práce na PC

Požadavky:

• vzdělání dle § 116 odst. 5 písm. a-d) zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách (kurz pracovníka v sociálních službách, popř. jiné sociální vzdělání)
  • řidičský průkaz skupiny B – aktivní řidič
  • základy práce na PC
  • akceptace poslání a hodnot Charity
  • komunikativnost, odpovědnost, tvořivý přístup, schopnost samostatné práce i týmové spolupráce, flexibilita

Nabízíme:

• práci v sociální oblasti na HPP
  • zaškolení a odbornou podporu (supervize, metodické vedení)
  • další vzdělávání v oboru
  • zázemí stabilní organizace
  • mzda v rozmezí 13 000 – 14 000 Kč

Vybraní uchazeči budou pozváni k osobnímu pohovoru.

Kontaktní osoba:

Mgr. Jana Škařupová

E-mail: jana.skarupova@prerov.charita.cz

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.