Dotazníkové šetření mezi klienty Charitní pečovatelské služby

V prosinci 2016 proběhlo dotazníkové šetření mezi klienty Charitní pečovatelské služby.

Dotazník byl rozdán 92 klientům, kteří v tomto období využívali službu. Dotazníků se vrátilo 68, návratnost byla tedy 74 %.

K otázce, zda služba splňuje očekávání klientů a zda by chtěli něco změnit, se vyjádřilo 26 (38 %) klientů, z toho 24 (35 %) klientů je spokojeno a služba splňuje jejich očekávání. Nikdo z klientů neuvedl, že by chtěl něco změnit.

S odborností pečovatele/pečovatelky je spokojeno 59 (87 %) klientů. S chováním pečovatele/pečovatelky je spokojeno 62 (91 %) klientů. S kvalitou péče je spokojeno 58 (85 %) klientů. Se způsobem komunikace pečovatele/pečovatelky je spokojeno 61 (90 %) klientů. Se spoluprací pracovníků CHPS je spokojeno 60 (88 %) klientů.

Na otázku, zda dochází prostřednictvím služby k naplňování potřeb nebo přání klientů, jich odpovědělo ano 55 (81 %). 50 (74 %) klientům vyhovuje časové rozmezí poskytování služby.

52 (77 %) klientů si myslí, že jim naše služba pomáhá v tom, aby mohli nadále zůstat doma.

Výsledky dotazníku slouží ke každoročnímu hodnocení služby. Za vyplnění dotazníku klientům moc děkujeme.

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.