Dětský den na Kojetínské

Pracovníci Oblastní charity Přerov ve spolupráci s organizacemi Člověk v tísni a Armádou spásy uskutečnili dne 1. června 2017 na dvoře Kojetínské ulice odpoledne u příležitosti oslav Mezinárodního dne dětí. Akce se zúčastnilo sedmdesát dětí spolu se svými rodiči.

Během horkého letního odpoledne děti soutěžily ve sportovních i vědomostních disciplínách. Tyto disciplíny byly rozděleny do sedmi stanovišť, které zajišťovali pracovníci ze zmíněných organizací. Děti si zdokonalily své pohybové vlastnosti u stanoviště, kde skákaly v pytli nebo musely přenášet vodu z kbelíku do kelímku pomocí lžičky. Dalšími zajímavými disciplínami byl i vědomostní kvíz nebo přiřazování mláďat zvířat. Děti se také bavily u stanoviště, kde se trefovaly na cíl nebo podle věku účastníků opakovaly znalosti, které se naučily ve škole. Účastníci, kteří prošli všechna stanoviště se mohli těšit na sladkou odměnu v podobě sladkostí, které akci věnovala společnost Česko – závod Sfinx Holešov.

Dětem se odpoledne plné her a zábavy moc líbilo. O akci byl veliký zájem, bohužel se soutěží o sladkou odměnu nemohly zúčastnit všechny děti, jelikož byl počet balíčků omezen. Tyto děti si ovšem také některá stanoviště vyzkoušely bez nároku na odměnu.

Na další podobnou akci se těší tým pracovníků Romského Komunitního Centra Žížalka a Lačo jilo – Dobré srdce Oblastní charity Přerov

Poděkování sponzorům akce:

Děkujeme firmě Nestlé – závod Sfinx Holešov za poskytnutí věcného daru v podobě sladkostí pro děti.