Den s charitou

V letošním roce je Den s charitou spojen s oslavou 25. výročí založení Oblastní charity Přerov. Při této příležitosti uskuteční OCHP ve spolupráci s farností Přerov dne 23.9.2017 Pouť do Křtin a Sloupu a také Benefiční koncert, na kterém vystoupí Dechový orchestr Haná. Uskuteční se v kostele sv. Vavřince ve čtvrtek 19.10.2017 v 18:00 hod., vstupné dobrovolné. Všechny Vás srdečně zveme.

Informace k Pouti do Křtin a Sloupu:

Sobota 23.9.2017
Odjezd ze Šířavy a Velké Dlážky v 7:30 hod., návrat kolem 18 hod.

Program:

10:00    mše svatá (o. Pavel)
11:00    prohlídka kostela s výkladem
12:00 - 13:00 oběd - z vlastních zásob nebo pro nahlášené v Zámecké restauraci
13:15 - 13:45 přejezd do Sloupu
14:20, 14:40 a 15:00 prohlídka jeskyní
16.20    prohlídka kostela ve Sloupu a požehnání
18.00    příjezd do Přerova

Pouť je již plně obsazena.

Křtiny_Chrám_Jména_Panny_Marie EnYxsyAtSmWZaBC16a7NSck1OJewyjbH

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.