Den otevřených dveří v nových prostorách nízkoprahu

Dne 6. 9. 2018. proběhlo slavnostní otevření a žehnání nových prostor NZDM Lačo jilo – Dobré srdce.

V nových prostorách na klienty NZDM Lačo jilo – Dobré srdce čeká prostor uzpůsoben pro workshopy a preventivní přednášky. Prostory mohou klientům také sloužit k hudebnímu a tanečním vyžití, kdy zde mohou hrát na hudební nástroje nebo tančit. Prostory byly financovány z příspěvku společnosti Lesy České republiky a finanční podpory Olomouckého kraje a finančního příspěvku Magistrátu města Přerova.

Vše zahájila paní ředitelka Oblastní Charity v Přerově paní Marta Šťastná slavnostním projevem, ke kterému se přidal také náměstek pan Pavel Košutek. Nové prostory požehnal přerovský děkan Mgr. Josef Rosenberg. Po žehnání prostor mohli hosté shlédnout taneční vystoupení dětí z taneční skupiny Lače jilorka, tato taneční skupina trénuje v rámci služby NZDM a sklízí úspěchy. Jedním z velkých úspěchů, kteří členy taneční skupiny čeká je také účast v celostátní soutěži Talent 2018. Po tomto programu následovalo další hudební vystoupení. Celou akci zdokumentovala Televize Přerov, která dne 7. 9. 2018 odvysílá reportáž o tomto slavnostním žehnání.