Charita v Noci kostelů 2016

Noc kostelů se koná v pátek 10.6.2016. V Přerově můžete navštívit: kostel sv.Vavřince, sv.Máří Magdalény - Předmostí, sv. Michaela, evangelický kostel a pravoslavný chrám sv. Cyrila a metoděje.

Přerov program: Noc kostelů 2016.jpg

Webové stránky: https://www.nockostelu.cz/

Každoročně pořádaná akce Noc kostelů vznikla v roce 2001 v Německu a od roku 2009 se rozšířila i do České republiky. Každým rokem se zapojuje víc a víc kostelů, ve kterých farní společenství nabízí široké veřejnosti nezávazné setkání s křesťanstvím, jeho kulturou, historií, architekturou i s konkrétními aktivitami a lidmi, kteří se „kolem kostela“ pohybují.

V přerovském farním kostele sv. Vavřince bude od 19:30 hod. možnost nahlédnout Pod pokličku a seznámit se s výbavou kostela i s organizacemi, které v součinnosti s farností Přerov působí. Svůj stánek zde bude mít i Oblastní charita Přerov. Srdečně Vás zveme k návštěvě kostela i našeho stánku, při které od nás obdržíte informace o našich službách, letáčky i malé překvapení :-)

Nebojte se využít široké nabídky nahlédnutí do nových obzorů, které se tuto noc budou v přerovských kostelech nabízet.

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.