Charita v Noci kostelů 2016

Noc kostelů se koná v pátek 10.6.2016. V Přerově můžete navštívit: kostel sv.Vavřince, sv.Máří Magdalény - Předmostí, sv. Michaela, evangelický kostel a pravoslavný chrám sv. Cyrila a metoděje.

Přerov program: Noc kostelů 2016.jpg

Webové stránky: https://www.nockostelu.cz/

Každoročně pořádaná akce Noc kostelů vznikla v roce 2001 v Německu a od roku 2009 se rozšířila i do České republiky. Každým rokem se zapojuje víc a víc kostelů, ve kterých farní společenství nabízí široké veřejnosti nezávazné setkání s křesťanstvím, jeho kulturou, historií, architekturou i s konkrétními aktivitami a lidmi, kteří se „kolem kostela“ pohybují.

V přerovském farním kostele sv. Vavřince bude od 19:30 hod. možnost nahlédnout Pod pokličku a seznámit se s výbavou kostela i s organizacemi, které v součinnosti s farností Přerov působí. Svůj stánek zde bude mít i Oblastní charita Přerov. Srdečně Vás zveme k návštěvě kostela i našeho stánku, při které od nás obdržíte informace o našich službách, letáčky i malé překvapení :-)

Nebojte se využít široké nabídky nahlédnutí do nových obzorů, které se tuto noc budou v přerovských kostelech nabízet.