Cesta pohádkovou říší v Pavlovicích 2017

Dne 27. 8. 2017 se 7 uživatelských rodin služby zúčastnilo Cesty pohádkovou říší v Pavlovicích u Přerova. Akce byla určena pro rodiny s dětmi a pořádalo ji Centrum pro rodinu ráj, o. s.. Vstupné na akci bylo zdarma, naše zařízení hradilo pouze dopravu pro uživatele.

Úkolem rodičů a jejich dětí bylo společnými silami splnit 12 soutěžních úkolů, které se všechny vztahovaly k pohádkové říši. Děti tak plnily úkoly, které jim zadávaly postavy z Večerníčků. V rámci soutěžních úkolů si děti vyzkoušely plavbu lodí, střelbu ze vzduchové pušky aj. Odměnou pro malé soutěžící byla nejen možnost si vyzkoušet soutěžní aktivity, ale též se za odměnu projet na poníkovi, zaskákat si na nafukovacím hradě aj.

O akci byli rodiče informováni v rámci terénní činnosti skrze letáčky, na kterých byly uvedeny základní údaje. Sraz s rodinami byl v den konání akce u vlakového nádraží ve 13.20 hod. a následně jsme se společně přesunuli na autobusové nádraží, odkud jsme se dopravili do Pavlovic.

Cílem bylo ukázat rodičům, jakým způsobem mohou smysluplně trávit volný čas se svými dětmi a díky akci děti poznaly nejen nové věci, ale současně rozvíjely i své schopnosti a fantazii. Rodiče i děti byli ze soutěží a doprovodných atrakcí velmi nadšeni a rádi by seakce účastnili i příští rok.

V Přerově dne 28. 8. 2017                                                                       Mgr. Lenka Klíčová

IMG_1073IMG_0729