Benefiční koncert s Hradišťanem pro Domácí hospicovou péči

Ve čtvrtek 17. 9. se v 17:30 hod. v kostele sv. Vavřince uskuteční benefiční koncert Oblastní charity Přerov.

Koncert se koná pod záštitou náměstka primátora města Přerova Bc. Tomáše Navrátila a přerovského děkana Pavla Hofírka a vystoupí na něm známé hudební uskupení Hradišťan & Jiří Pavlica. Výtěžek koncertu bude použit na projekt nové služby Domácí hospicové péče.

Nový projekt Domácí hospicové péče můžete podpořit zakoupením vstupenky za 250 korun, zakoupením benefiční vstupenky za 350 Kč, která pomáhá získat kompenzační pomůcky pro hospicovou péči nebo zasláním svého příspěvku na účet 34536831/0100, VS: 1223.

Více informací o koncertě a předprodeji vstupenek naleznete na plakátu.

Související akce

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.