Arcidiecéze Olomoucká zřídila konto pro pomoc uprchlíkům

Církev od nejstarších dob považovala za svou povinnost pomáhat svým trpícím a pronásledovaným bratřím. Jako odpověď na časté dotazy lidí, jak mají pomoci uprchlíkům, nechal otec arcibiskup zřídit konto pro pomoc uprchlíkům.

Dobrovolné dary jako příspěvek na pomoc diecéze pronásledovaným křesťanům, kteří budou přijati v naší zemi, je možné zaslat na níže uvedené konto.

• Dary z farností:

číslo účtu: 377 688 503/0300

Variabilní symbol: 911 710

Specifický symbol: IČ. farnosti

• Dárci kromě farností (např. fyzické osoby, právnické osoby):

číslo účtu: 377 688 503/0300

Variabilní symbol: 911 711

Specifický symbol nebo avízo: jméno osoby

Duchovní slůvko

Ovocem Ducha je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Gal 5,22-23

Ježíš slíbil, že nám pošle Ducha Utěšitele. Že nás nenechá samotné. A Ježíš své sliby plní. Jenže Duch si vane, kam chce, těžko se ovlivňuje nebo přesvědčuje. Jak teda poznám, že i na mě Ježíš naplnil svůj příslib? Podle toho, že nesu ovoce. Dobrá zpráva pro ty, co jste se zděsili, protože se vám zdá, že nic z výše uvedeného ve vašem životě není:

Ovoce se nesklízí hned. Strom musí vyrůst, vykvést, ovoce musí dozrát. Všichni potřebujeme čas k růstu.

Ovoce musí mít na čem vyrůst. Potřebujeme mít pevné kořeny, silný kmen a větve. Jen silný a zdravý strom může přinášet dobré a zdravé ovoce.

Nejsme ředkvičky, které sklidíme už dva měsíce po výsevu. Ježíš nás přirovnává k vinné révě – a ta rodí až po několika letech tvrdé práce.

Ne každý strom nese všechno ovoce – jabloň rodí jen jabka, ne hrušky a třešně k tomu. Takže nezoufej, pokud dokážeš být laskavý, ale trpělivost ti není vlastní. I tak jsi dobrý strom.

Stromy a keře jsou krásné, i když zatím jen kvetou. I tak pohled na ně pohladí duši a vlije naději. Neboj se, tvůj čas přijde.