Celá ČR Diecéze Tato organizace

Působnost: Ústecký kraj

Seznam zařízení

Seznam lidí

Mgr. Eva Čenkovičová - ředitel Mgr. Petr Fadrhons - zástupce ředitelky Michaela Zdzieblová, DiS. - vedoucí zařízení Bc. Helena Fadrhonsová, DiS. - vedoucí služeb prevence na Mostecku Mgr. Světlana Nikolova - Vedoucí Služeb prevence a asistent ředitele více lidí …

Seznam služeb

Protidluhové poradenství Poradna pro integraci rodin cizinců a imigrantů Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi v Žatci a Podbořanech Projekty pro rodiče a děti Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Sovička Pečovatelská služba Charitní šatník Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Zákupy Terénní osobní asistence Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Rozmarýnek Šicí dílna Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Kotva Terénní programy Most Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Náhlov Sociálně rehabilitační programy Sociální poradenství Tanvald Sociální poradna Most Odborné sociální poradenství Litvínov Odborné sociální poradenství Duchcov Nízkoprahové denní centrum Most Noclehárna Duchcov Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Domino Dům na půl cesty Osek Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Litvínov Asistenční centrum v Janově Terénní programy střediska společné Soužití Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Pastelka Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Khamoro Most k integraci Úřad vlády Nadace Terezy Maxové dětem Azylový dům pro matky s dětmi - Osek - Centrum Rodina v tisni Azylový dům Duchcov Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Duchcov Sociální poradna Chomutov I. Sociální poradna Chomutov II. Nadace Terezy Maxové dětem Odborná sociální poradna Vejprty Azylový dům Osek Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Zastávka Komunitní centrum Litvínov Janov Práce na Liberecku Terénní programy střediska společné Soužití Společně to dokážeme Terénní programy Duchcov Protidluhové poradenství Most Předškolní klub Zastávka

Duchovní slůvko

Počkej na svou duši. Nestíhá tvé vysoké tempo. Snaží se tě sledovat, ale není nastavená na tak hektický a trochu drsný způsob zacházení. Zpomal. Zastav se. Dopřej své duši čas, aby tě mohla dohonit a opět se usadit u tebe. Bydlí tam. Má u tebe své místo a ty bez ní nejsi zcela sám sebou. Patříte k sobě. Ty a Tvá duše. To ona Tě přivádí ke kráse, dobru a ke správným věcem. Počkej na ni, prosím.

Schopnost zastavit se, ztišit se, být sám se sebou je vzácná. Ovládá ji čím dál míň lidí. A je to k naší vlastní škodě. Nedokážeme-li být v tichu, zpomalit, je to znamením, že se vyhýbáme – sami sobě. Čas léta, odpočinku, dovolených, nových zážitků, je zároveň časem výzev. Udělat jednou věci jinak než obvykle. Vrátit se k tomu, co jsme dělali dřív a působilo nám to radost. Zkusit to prostě jinak. Nebo opět tak, jak jsem to dělal dřív.

Zpomal. Bůh v nebi také nepospíchá. Nejsi odpovědný za to, abys všechno udělal ty.
Rozděl si velkou práci na několik malých částí. Jestliže Bůh stvořil svět postupně, můžeš to ty udělat lépe?
Dopřej si čas, abys mohl žasnout. Bez úžasu je život pouhou existencí.
Jednou za čas a pomalu si vypočítej všechny své dary, všechna svá obdarování.
Sedávej někdy potmě. Naučí tě to vidět a slyšet, vnímat a čichat.
Mluv pomaleji. Mluv méně. Nemluv. Komunikace se neměří slovy.
Naslouchej slovům, která říkáš, zvláště když se modlíš.
Udělej si čas na čtení Bible, poezie, dobrých knih. Přemýšlivé čtení obohacuje.
Udělej si čas, aby sis hrál. Dělej někdy věci, které děláš rád. Na věku nezáleží. Dítě ve tvém nitru se potřebuje zotavit.