Celá ČR Diecéze Tato organizace

Palackého 111, Rychnov nad Kněžnou, 516 01
  • Tel.: 494 534 431, 731 598 927, 731 646 956
  • IČ: 42887968

Působnost: Královéhradecký kraj, Pardubický kraj Statutární zástupce: Eva Šmídová - ředitelka (do 15.7.2018), Lucia Káčeríková - vedoucí ekonomického úseku

Seznam zařízení

Seznam lidí

Eva Šmídová - ředitelka (do 15.7.2018) Ondřej Barabáš - vedoucí denního stacionáře pro lidi s ment. a kombinovaným postižením, ředitel FCH RK (od 16.7.2018) Lucia Káčeríková - vedoucí ekonomického úseku Zuzana Benešová - sociální pracovník, web Silvie Konczová - vedoucí zdravotního úseku, vrchní sestra více lidí …

Seznam služeb

Duchovní slůvko

Počkej na svou duši. Nestíhá tvé vysoké tempo. Snaží se tě sledovat, ale není nastavená na tak hektický a trochu drsný způsob zacházení. Zpomal. Zastav se. Dopřej své duši čas, aby tě mohla dohonit a opět se usadit u tebe. Bydlí tam. Má u tebe své místo a ty bez ní nejsi zcela sám sebou. Patříte k sobě. Ty a Tvá duše. To ona Tě přivádí ke kráse, dobru a ke správným věcem. Počkej na ni, prosím.

Schopnost zastavit se, ztišit se, být sám se sebou je vzácná. Ovládá ji čím dál míň lidí. A je to k naší vlastní škodě. Nedokážeme-li být v tichu, zpomalit, je to znamením, že se vyhýbáme – sami sobě. Čas léta, odpočinku, dovolených, nových zážitků, je zároveň časem výzev. Udělat jednou věci jinak než obvykle. Vrátit se k tomu, co jsme dělali dřív a působilo nám to radost. Zkusit to prostě jinak. Nebo opět tak, jak jsem to dělal dřív.

Zpomal. Bůh v nebi také nepospíchá. Nejsi odpovědný za to, abys všechno udělal ty.
Rozděl si velkou práci na několik malých částí. Jestliže Bůh stvořil svět postupně, můžeš to ty udělat lépe?
Dopřej si čas, abys mohl žasnout. Bez úžasu je život pouhou existencí.
Jednou za čas a pomalu si vypočítej všechny své dary, všechna svá obdarování.
Sedávej někdy potmě. Naučí tě to vidět a slyšet, vnímat a čichat.
Mluv pomaleji. Mluv méně. Nemluv. Komunikace se neměří slovy.
Naslouchej slovům, která říkáš, zvláště když se modlíš.
Udělej si čas na čtení Bible, poezie, dobrých knih. Přemýšlivé čtení obohacuje.
Udělej si čas, aby sis hrál. Dělej někdy věci, které děláš rád. Na věku nezáleží. Dítě ve tvém nitru se potřebuje zotavit.