Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Mikulášská 2017

I v letošním roce byl připraven program pro rodiny s dětmi v RKC Žížalka v rámci akce Mikulášská 2017. Uživatelé byli o Mikulášské informováni v rámci terénní činnosti prostřednictvím letáčků a také ústně. Akce pro rodiče a jejich děti se konala od 9:30 hodin do 10:30 hodin v prostorách centra.

Setkání nad strategickým plánem

Zaměstnanci Oblastní charity Přerov se v sobotu 25. 11. 2017 sešli, aby společně projednali nový strategický plán pro období 2018-2020.

Národní potravinová sbírka 2017

V sobotu 11. listopadu jsme se zapojili do Národní potravinové sbírky v prodejně Tesco na tř. 17. listopadu. Vybralo se rekordních 503 kg potravin a 36 kg drogistického zboží.

Tanečníci RKC Lačo jilo - Dobré srdce slaví další úspěch

V sobotu 21.10.2017 probíhala taneční soutěž Terně čercheňa v Hranících, které se opět účastnili i tanečníci z NZDM Lačo jilo - Dobré srdce.

Hledáme vedoucího/soc.pracovníka do nízkoprahu

Oblastní charita Přerov vyhlašuje výběrové řízení v Romském komunitním centru na kumulovanou pozici:

Vedoucí a sociální pracovník nízkoprahového zařízení pro děti a mládež - 0,5 úvazek (od 1/2018 celý)

Předpokládaný nástup: od listopadu 2017
Kontaktní osoba: Ing. Marta Šťastná, e-mail: marta.stastna@prerov.charita.cz

Vánoční balíček pro děti z Ukrajiny

I letošní podzim se můžete zapojit do tradiční darovací akce a potěšit ukrajinské děti z dětských domovů a chudých rodin.

Pouť do Křtin

V sobotu 23. září 2017 se 3 autobusy naplněné poutníky z Oblastní charity a farnosti Přerov vydaly na pouť do Křtin a Sloupu, aby tak společně oslavili 25. výročí činnosti Oblastní charity Přerov.

Den s charitou

V letošním roce je Den s charitou spojen s oslavou 25. výročí založení Oblastní charity Přerov. Při této příležitosti uskuteční OCHP ve spolupráci s farností Přerov dne 23.9.2017 Pouť do Křtin a Sloupu a také Benefiční koncert, na kterém vystoupí Dechový orchestr Haná. Uskuteční se v kostele sv. Vavřince ve čtvrtek 19.10.2017 v 18:00 hod., vstupné dobrovolné. Všechny Vás srdečně zveme.

Čeští katolíci pomáhají lidem, které zasáhl hurikán Harvey

Představitelé české katolické církve se rozhodli pomoci lidem v oblastech, které o víkendu zpustošil ničivý hurikán Harvey. Jako výraz solidarity poskytnou arcidiecézi Galveston-Houston celkem 23 tisíc USD, které jsou určené na podporu lidí zasažených touto přírodní katastrofou. Do pomoci se zapojila Česká biskupská konference (ČBK), Charita ČR, Arcibiskupství pražské, Arcidiecézní charita Olomouc, Arcidiecézní charita Praha, Charita Kyjov a Charita Otrokovice. Přidat se může každý zájemce.

Cesta pohádkovou říší v Pavlovicích 2017

Dne 27. 8. 2017 se 7 uživatelských rodin služby zúčastnilo Cesty pohádkovou říší v Pavlovicích u Přerova. Akce byla určena pro rodiny s dětmi a pořádalo ji Centrum pro rodinu ráj, o. s.. Vstupné na akci bylo zdarma, naše zařízení hradilo pouze dopravu pro uživatele.