Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Hledáme vedoucího/soc.pracovníka do nízkoprahu

Oblastní charita Přerov vyhlašuje výběrové řízení v Romském komunitním centru na kumulovanou pozici:

Vedoucí a sociální pracovník nízkoprahového zařízení pro děti a mládež - 0,5 úvazek (od 1/2018 celý)

Předpokládaný nástup: od listopadu 2017
Kontaktní osoba: Ing. Marta Šťastná, e-mail: marta.stastna@prerov.charita.cz

Vánoční balíček pro děti z Ukrajiny

I letošní podzim se můžete zapojit do tradiční darovací akce a potěšit ukrajinské děti z dětských domovů a chudých rodin.

Pouť do Křtin

V sobotu 23. září 2017 se 3 autobusy naplněné poutníky z Oblastní charity a farnosti Přerov vydaly na pouť do Křtin a Sloupu, aby tak společně oslavili 25. výročí činnosti Oblastní charity Přerov.

Den s charitou

V letošním roce je Den s charitou spojen s oslavou 25. výročí založení Oblastní charity Přerov. Při této příležitosti uskuteční OCHP ve spolupráci s farností Přerov dne 23.9.2017 Pouť do Křtin a Sloupu a také Benefiční koncert, na kterém vystoupí Dechový orchestr Haná. Uskuteční se v kostele sv. Vavřince ve čtvrtek 19.10.2017 v 18:00 hod., vstupné dobrovolné. Všechny Vás srdečně zveme.

Čeští katolíci pomáhají lidem, které zasáhl hurikán Harvey

Představitelé české katolické církve se rozhodli pomoci lidem v oblastech, které o víkendu zpustošil ničivý hurikán Harvey. Jako výraz solidarity poskytnou arcidiecézi Galveston-Houston celkem 23 tisíc USD, které jsou určené na podporu lidí zasažených touto přírodní katastrofou. Do pomoci se zapojila Česká biskupská konference (ČBK), Charita ČR, Arcibiskupství pražské, Arcidiecézní charita Olomouc, Arcidiecézní charita Praha, Charita Kyjov a Charita Otrokovice. Přidat se může každý zájemce.

Cesta pohádkovou říší v Pavlovicích 2017

Dne 27. 8. 2017 se 7 uživatelských rodin služby zúčastnilo Cesty pohádkovou říší v Pavlovicích u Přerova. Akce byla určena pro rodiny s dětmi a pořádalo ji Centrum pro rodinu ráj, o. s.. Vstupné na akci bylo zdarma, naše zařízení hradilo pouze dopravu pro uživatele.

Arcidiecézní charita Olomouc vyslala na Ukrajinu 2. kamion. Je plný nábytku a oblečení

Olomouc - Další desítky postelí a nočních stolků poputují ve čtvrtek do nemocnic na Ukrajinu. Spolu s nimi pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO) naložili do kamionu ještě 40 pytlů oblečení pro ukrajinské lidi bez domova. Kamion plný materiální pomoci letos vyrazí z Olomouce na Ukrajinu již podruhé...

Kontejner pro Haiti je téměř plný. Zbývají sportovní a školní potřeby

Velké překvapení přichystali Arcidiecézní charitě Olomouc dárci z celého Česka. Kontejner pro Haiti naplnili svou štědrostí za necelé dva měsíce. Uvnitř zbývá místo pouze na sportovní a školní pomůcky pro děti.  Materiální sbírka měla být původně ukončena 30. září...

Slavnostní předání automobilu pro pečovatelskou službu

Ve středu 26. 7. 2017 předala firma Kompakt spol. s. r. o. nový vůz Dacia Dokker Charitní pečovatelské službě.

Oceněný M. Navrátil: Dali jsme charitativní rozměr zapomenutému lidovému zvyku

Celých 19 let. Tak dlouho stojí v čele Tříkrálové sbírky – největší charitativní veřejné sbírky v ČR Marek Navrátil, koordinátor sbírky a ředitel Charity Konice.  Začátkem července jej za jeho dlouholetý přínos potřebným ocenila Česká biskupská konference. Pamětní medaili obdržel při Večeru lidí dobré vůle na Velehradě.