Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Den otevřených dveří

Ve čtvrtek 20.9.2018 Vás všechny zveme k nám na Den otevřených dveří. Začínáme od 9 hod., kdy máte možnost si prohlédnout všechny naše služby, zasoutěžit si a vyzkoušet si práci charitních pracovníků, a to až do 16 hod.

Místo: 9. května 82, Šířava 27, Palackého 17a a Kojetínská 1946
Termín: 20. 9. 2018, 09:00 — 20. 9. 2018, 16:00

Tanečníci z RKC na Miri gili

Dne 15. 9.2018 se naši tanečníci za doprovodu pracovníků účastnili hudební soutěže Miri gili – Má píseň, která se konala již po čtvrté ve spolupráci s neziskovou organizací Romodrom. Naši tanečníci byli součástí tohoto hudebního programu, kde ztvárnili tradiční romský tanec v rámci hudební soutěže. Pracovníci a děti měli možnost se osobně setkat se členy poroty, která byla tvořena českými celebritami. Jako je např. Jan Bendig, Martina Balogová nebo David Kraus a další.

Tanečního vystoupení se účastnili čtyři tanečníci, kteří mají již zkušenosti s vystupováním na tak významných akcích, jako byl i např. Romský hudební festival v Novém Jičíně.

Na vystoupení se tanečníci připravovali přibližně jeden měsíc. Tanečníci byli pozváni na základě videa,  které předem poslali. Dětem se tato akce velice líbila a určitě se přihlásí i na další rok.  Akce také přispěla k pozitivní motivaci dalších dětí a k pozitivní prezentaci Romů.

Kristína Lacková, Radka Cázerová, Dis

Zveme Vás na Den otevřených dveří

Ve čtvrtek 20.9.2018 Vás zveme na Den otevřených dveří v charitě. Přijďte za námi.

Kavárna pro seniory - září 18

V rámci Kavárny pro seniory Vás zveme na přednášku - Madeira, kterou přednáší Ing. Věra Polidorová.

Místo: SONUS, Palackého 17a, Přerov
Termín: 12. 9. 2018, 16:00 — 12. 9. 2018, 18:00

Den otevřených dveří v nových prostorách nízkoprahu

Dne 6. 9. 2018. proběhlo slavnostní otevření a žehnání nových prostor NZDM Lačo jilo – Dobré srdce.

Den otevřených dveří v nových prostorách RKC

Zveme Vás na žehnání a prohlídku nových prostor Romského komunitního centra Lačojilo - Dobré srdce, které se uskuteční ve čtvrtek 6.9.2018 od 10:00 do 15:00 hod. na Kojetínské ulici.

Místo: Kojetínská ulice
Termín: 6. 9. 2018, 10:00 — 6. 9. 2018, 15:00

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Olomouc

Olomouc – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Olomouce. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Olomouc a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 21. září…

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.